Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul „Zilei Veteranilor de Război"

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 29 aprilie a.c., un mesaj cu prilejul „Zilei Veteranilor de Război", informează Administrația Prezidențială.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Celebrăm astăzi, cu prilejul „Zilei Veteranilor de Război", curajul și patriotismul tuturor celor care au luptat şi şi-au dat viaţa pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, în timpul marilor conflagraţii mondiale.

Le onorăm sacrificiul și ne exprimăm recunoștința față de toți militarii care, încă de la nașterea națiunii noastre, au apărat libertatea României cu dăruire și devotament.

Sărbătoarea de astăzi are o semnificație specială și pentru că, rememorând marile fapte ale înaintașilor, recreăm legătura între generații și înțelegem, o dată în plus, eroismul celor pentru care apărarea ţării a reprezentat crezul suprem. Comportamentul lor exemplar rămâne un reper și pentru urmașii noștri, care învață astfel să prețuiască și să protejeze libertatea.

O națiune este puternică atunci când își cunoaşte şi respectă istoria, adevăraţii eroi şi tradiţiile.

Dragi veterani de război, vă mulțumim pentru modul în care, din perioada războaielor şi până astăzi, ați depășit cu demnitate momentele dificile, oferindu-ne un model de tărie sufletească şi frumusețe morală.

Trăim o perioadă dificilă, în care, inspirați de experiența dumneavoastră, trebuie să demonstrăm curaj, responsabilitate şi solidaritate pentru a depăși împreună, cu bine, criza provocată de pandemia de coronavirus.

Stimați veterani de război, vă adresez îndemnul de a vă proteja pe dumneavoastră şi pe familiile dumneavoastră, respectând normele de distanțare socială, pentru a vă feri de efectele severe pe care le poate provoca infectarea cu acest nou virus. Suntem alături de dumneavoastră și vă asigur de tot sprijinul nostru.

Vă doresc multă sănătate!

La mulți ani!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel