ÎPS Calinic, primele declarații după COVID-19: În fața dramelor ești singurul în măsură să hotărăști!

Foto: Facebook / Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
Foto: Facebook / Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

ÎPS Calinic s-a vindecat de COVID-19 și a făcut și primele declarații după ce a revenit la activitatea sa curentă. 

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a răspuns la o întrebare pe care i-a adresat-o un credincios cu privire la predicile cu teme medicale. 

”În ce măsură sunt îndreptățiți preoții slujitori să predice public împotriva unor probleme de natură, în esență, medicală? Nu mă număr printre revoltații care așteptau ca Biserica să susțină campanii de convingere a populației de a se vaccina; și nu aștept ca dumneavoastră sau orice alt ierarh să ofere exemple practice în privința asta. Totuși, vi se pare firesc, etic, sau măcar acceptabil ca preoții să exprime păreri ferme și chiar revoltate, inclusiv îndemnând explicit oamenii să refuze un act medical?”, a fost întrebarea adresată de un enoriaș către ÎPS Calinic. 

Care a fost răspunsul ÎPS Calinic

„Stimate domnule!

1. Atunci când am fost întrebat, în legătură cu vaccinul, am spus răspicat că nu am acreditare în acest sens și nu mă pot pronunța.

2. Dacă unii clerici își permit să o facă, probabil că ei, pe lângă studiile teologice, au și alte studii acreditate în domeniul medical, plus foarte mulți prieteni, profesori, doctori, biologi etc., ce pot emite opinii pertinente în acest domeniu.

3. Legile, hotărârile, prevederile Statului privind combaterea transmiterii virusului trebuie aplicate si respectate; legat de vaccin, personal, ca slujitor al Bisericii, nu pot să recomand cuiva să se vaccineze sau nu din foarte multe motive. Dacă, Doamne, ferește!, ulterior apare vreun efect neprevăzut, îți încarci conștiința și trebuie să răspunzi în fața lui Dumnezeu și a familiei. În fața dramelor ești singurul în măsură să hotărăști!

Pace și bucurie ziditoare de suflet!”, a răspuns ÎPS Calinic, scrie romaniatv.net

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, s-a îmbolnăvit de COVID-19 la sfârșitul lunii trecute. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a precizat  că Înaltpreasfințitul Părinte Calinic nu a fost spitalizat și a urmat un tratament medical și „proceduri specifice” după ce a fost diagnosticat și tratat corespunzător în urma contactării virusului SARS-CoV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel