EXCLUSIV  Interviu dr. Thomas Brodowicz, AKH Viena: Vaccinuri contra cancerului

Steluța Indrei / 18 iul 2018 / 12:46 Salveaza PDF Comentarii
Vaccin
Descriere foto: Vaccin

Prof. dr. Thomas Brodowicz vorbește despre imunoterapia oncologică, menționând rolul vaccinurilor în terapia cancerului. 

Invitat al profesorului Irinel Popescu în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate” de la DC News, prof. dr. Thomas Brodowicz, renumitul oncolog de la Spitalul AKH din Viena, spune că: „Există protocoale de vaccinare în anumite tipuri de cancer, cum ar fi melanomul, sarcoamele sinoviale. Se extrag celule sangvine, se confruntă celulele sangvine cu celulele tumorale, se reinjectează celulele imune și astfel se încearcă atacarea tumorilor. Trebuie să menționăm mai multe perspective atunci când vorbim despre imunoterapie”. 

În orice caz, vaccinurile vor deveni un mijloc foarte eficient pentru stimularea sistemului imun în lupta contra cancerului, arată specialiștii în cadrul interviului. 

Un alt aspect foarte important pentru stimularea sistemului imunitar este activitatea fizică, precizează prof. dr. Brodowicz. „Spre exemplu, pacientele cu cancer de sân care fac regulat ctivitate fizică au rezultate mult mai bune după tratament”.

Activitatea fizică și nutriția trebuie luate în serios. „Nutriția este un subiect esențial, dar trebuie să facem distincția între terapia nutrițională serioasă în cancer și terapia neserioasă”, precizează dr. Brodowicz. 

Urmărește continuarea răspunsului:

Vezi interviul integral aici. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27