Hreanul întinerește tenul și elimină pistruii. Prepară câteva măști de față cu această plantă plină de vitamine

Hreanul întinerește tenul și elimină pistruii. Prepară câteva măști de față cu această plantă plină de vitamine. Sursa foto: freepik.com
Hreanul întinerește tenul și elimină pistruii. Prepară câteva măști de față cu această plantă plină de vitamine. Sursa foto: freepik.com

 Nu e nicio noutate că hreanul este o plantă medicinală valoroasă. Hreanul întărește sănătatea și îmbunătățește aspectul tenului.

Rădăcinile plantei conțin o cantitate mare de vitamina C, mult mai mare decât în ​​lămâi. În ceea ce privește conținutul de acid ascorbic, rădăcinile de hrean se clasează după măceșe și coacăze negre.

Rădăcinile de hrean conțin și vitaminele A, B1, B2, B6, PP, carbohidrați, apă, proteine, fibre, cenușă, ulei esențial de muștar, acid folic, flavonoide, micro și macro elemente(sodiu, potasiu, calciu, fosfor, sulf, cupru, fier, siliciu, zinc, bor, vanadiu, rubidiu, mangan, molibden, nichel), dar și alte substanțe.

Cum să-ți speli părul fără a folosi șampon. Metoda de îngrijire, potrivită pentru părul grav deteriorat


Uleiul esențial de muștar, conținut în hrean, ucide microbii din organism. Izotiocianații, care fac parte și din hrean, nu permit bacteriilor să se înmulțească, protejează împotriva răcelilor, a cariilor și a bolilor infecțioase. Hreanul conține și lizozim, o substanță care distruge majoritatea virușilor și bacteriilor.

Hreanul îmbunătățește funcționarea sistemului gastrointestinal, contribuind la producerea de enzime care stimulează intestinele. Având efect diuretic, hreanul este util rinichilor, iar cu efectul coleretic este util pentru ficat. Hreanul crește potența la bărbați și are un efect benefic asupra funcției de reproducere în general. 

Spală-te pe față cu apă carbogazoasă. Tenul tău va fi strălucitor și sănătos

Hreanul este folosit pentru tratarea  reumatismului și a gutei, pentru a accelera regenerarea țesuturilor și pentru a încălzi mușchii. Substanțele care alcătuiesc hreanul au un efect analgezic puternic.  

Din hrean se fac tratamente cosmetice

Deoarece facilitează fluxul sanguin către celulele tenului, hreanul atenuează pistruii și petele de vârstă și întinerește pielea cu câțiva ani. Hreanul activează circulația sanguină, ceea ce îmbunătățește metabolismul și reînnoiește celulele.

Mască pentru eliminarea petelor de vârstă și a pistruilor.  Rădăcina de hrean se toacă în blender. Adaugă jumătate de pahar de lapte acru și fulgi de ovăz măcinați. Amestecă bine. Pune  tifon pe fața curată, apoi aplică masca de hrean. Acoperă masca cu altă bucată de tifon și lasă masca să acționeze 15 minute. Spală-te pe față cu apă rece.

Cel mai bun tratament pentru creșterea sprâncenelor și genelor. Îl poți face acasă din câteva produse


Mască pentru întinerirea pielii feței și a decolteului. Dă o bucată de hrean prin răzătoarea fină. Adaugă un ou, o lingură de smântână și amestecă bine. Dacă pielea este uscată, adaugă doar gălbenușul. Dacă tenul este gras, adaugă doar albușul. Aplică masca pe față pentru 15 minute. Îndepărtează masca cu un tampon de bumbac înmuiat în apă caldă, apoi spală-te pe față cu apă la temperatura camerei. Poți aplica masca de două ori pe săptămână.  

Măștile făcute cu ingrediente din cămară îți luminează tenul. Le poți prepara rapid și sunt ieftine

Mască pentru combaterea acneei. Se rade o bucată de hrean și se aplică pe fața curată, unsă cu ulei de măsline. După 3 minute, îndepărtează masca cu un șervețel și spală-te pe fașă cu apă călduță. Masca trebuie aplicată o singură dată de săptămână. Nu aplicata masca pe pielea uscată și iritată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel