Guvern exploziv pentru salvarea țării. Bogdan Chirieac dă nume: Cu asta chiar poți scoate România din criză!

foto presidency
foto presidency

Analistul politic Bogdan Chirieac a lansat soluția de salvare a României, după ce moțiunea împotriva Guvernului Cîțu a trecut în Parlament. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Realitatea Plus dacă președintele României are motive să se teamă de o posibilă demitere și "ce joc face de fapt Klaus Iohannis", din moment ce a anunțat după căderea Guvernului Cîțu că abia săptămâna viitoare va avea consultații cu partidele.

VEZI ȘI: Suspendare Iohannis, se strâng semnături inclusiv din PNL- surse RealitateaPlus

"În primul rând trebuie să afle și domnia sa, a aflat abia ieri, că Guvernul Cîțu pe care l-a sprijinit și domnul prim-ministru Florin Cîțu au picat. Domnul Iohannis nu a știut că îi pică Guvernul, pe scurt. De asta și-a luat și un interval de timp, mai ales că trebuia să plece în străinătate, să afle ce face Guvernul domniei sale, data viitoare, când o fi. Înțeleg pe surse că tot domnul Florin Cîțu este favoritul domniei sale. Nu știu cum e posibil, fiindcă USR-ul nu-l mai dorește la guvernare și atunci probabil că, după un timp, pe lângă o criză care se va rezolva repede, vor sta din nou la masă și își vor înfrânge din nou orgoliile, fiindcă e o chestiune de orgoliu. Cel mai important și cel mai mare a fost orgoliul președintelui Iohannis.", a răspuns Bogdan Chirieac.

Chirieac: Cu asta chiar poți scoate România din criză

Analistul politic a explicat și care ar putea fi soluția pentru rezolvarea acestei crize politice.

"Cinstit vorbind, așa cum sunt aranjate lucrurile pe scena politică astăzi, nu ai cum să ajungi la o soluție. Există ideea alegerilor anticipate, dar chiar dacă PSD-ul și AUR ar dori asta, USR-ul încă nu vrea, fiindcă nici ei nu stau bine în sondaje, PNL-ul nici atât, că se duce la un scor cu o singură cifră și atunci vă întreb: o soluție ar putea să fie la un moment dat: premier Marcel Ciolacu, de la PSD, cu un guvern împreună cu PNL și UDMR? Sigur că președintele nu ar accepta asta, cel puțin acum când vorbim. Dar vă întreb, PSD a venit cu soluția logică a alegerilor anticipate, dacă ea nu poate fi pusă în practică, dacă președintele nu mai vrea USR-ul la guvernare, că l-am văzut ieri, era foarte supărat pe USR, aceasta ar putea fi o soluție, ca PSD-ul să se ducă ca un partid care a contribuit de o manieră decisivă la căderea Guvernului Cîțu să spună "da, acceptăm funcția de prim-ministru, într-un guvern de mare coaliție", că tot e modelul german? Ei, acum cu premier PSD și Guvern PNL+UDMR, cu asta chiar poți scoate, cu un pic de bunăvoință, poți scoate România din criză.", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel