Fotbal: Antrenorul lui Arsenal i-a retras banderola de căpitan lui Granit Xhaka

Antrenorul echipei engleze de fotbal Arsenal Londra, Unai Emery, i-a retras banderola de căpitan lui Granit Xhaka şi l-a lăsat, totodată, în afara lotului pentru partida cu Vitoria Gumaraes din Europa League, programat miercuri seara, informează agenţia Reuters.

'Am avut o întâlnire cu el şi i-am spus că nu mai face parte din grupul căpitanilor', a declarat marţi Emery, citat de presa britanică. Mijlocaşul elveţian a intrat în conflict cu suporterii lui Arsenal după ce jucătorul a avut o reacţie furioasă la adresa acestora, în momentul în care fanii 'tunarilor' l-au fluierat atunci când a fost schimbat, în cursul meciului de campionat cu Crystal Palace de pe Emirates Stadium, disputat pe 27 octombrie. Xhaka nu a mai jucat pentru Arsenal după incidentul respectiv.

'Jucătorul a acceptat decizia mea. Trebuie să mergem mai departe şi să ne concentrăm asupra meciului de mâine. Trebuia să iau o decizie, iar acum subiectul este închis', a mai spus antrenorul spaniol. Pierre-Emerick Aubameyang va fi noul căpitan al lui Arsenal Londra, însă gabonezul nu figurează în lotul 18 jucători pentru meciul de la Gumaraes, unde banderola urmează să fie purtată de Hector Bellerin.

Ceilalţi doi vicecăpitani ai lui Arsenal sunt Alexandre Lacazette şi Mesut Ozil, a mai anunţat antrenorul lui Arsenal. Săptămâna trecută, Xhaka a dat publicităţii un comunicat în care a pus reacţia sa pe seama 'sentimentului că nu a fost înţeles de către suporteri şi a 'comentariilor insultătoare din timpul meciurilor şi de pe reţelele de socializare, în cursul ultimelor săptămâni şi ultimelor luni'.

El a recunoscut că, totodată, a avut 'o reacţie lipsită de respect faţă de acei suporteri care încurajează clubul nostru, echipa noastră şi pe mine însumi cu o energie pozitivă'. Internaţionalul elveţian preluase banderola în luna septembrie, după ce Unai Emery le ceruse jucătorilor să voteze pentru desemnarea unui nou căpitan, după plecările lui Laurent Koscielny şi Petr Cech, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel