Fotbal: Selecţionerul Spaniei vrea ca echipele din La Liga să aibă mai mulţi jucători autohtoni

Selecţionerul naţionalei Spaniei, Robert Moreno, vrea ca echipele din La Liga să aibă mai mulţi fotbalişti autohtoni, relatează vineri EFE, în ziua când tehnicianul a anunţat lotul pentru meciurile cu Norvegia şi Suedia din Grupa F a preliminariilor EURO 2020, în care este şi România. 

Robert Moreno a convocat 24 de jucători de la 17 cluburi, nouă dintre acestea din afara Spaniei, Manchester United, Roma, Chelsea, PSG, Arsenal, Manchester City, Napoli, Bayern Munchen şi Lazio, ceea ce arată schimbările din fotbalul actual. 'Să fie un singur jucător de la Barcelona ni s-a mai întâmplat acum un an.

Mi-ar plăcea ca echipele spaniole să aibă mai mulţi jucători spanioli', a spus selecţionerul. 'Prezenţa a 17 echipe reflectă felul în care arată fotbalul astăzi. Înainte veneau şapte jucători de la o echipă. Marile naţionale erau construite pe baza unei echipe, însă în fotbalul de acum nu sunt mulţi jucători autohtoni într-o echipă', a declarat Moreno, care a amintit că Villarreal şi Athletic Bilbao dau cei mai mulţi fotbalişti în lotul alcătuit de el pentru cele două meciuri.

Potrivit selecţionerului, 'ideal ar fi avem nouă jucători de la aceeaşi echipă', însă acest lucru nu este posibil, ceea ce 'complică' munca sa. Tehnicianul a convocat în premieră trei jucători, cel mai surprinzător nume nou fiind Pau Torres, de la Villarreal. Ceilalţi debutanţi sunt Sergio Reguilon, împrumutat de Real Madrid la Sevilla, unde străluceşte, şi Gerard Moreno, de la Villarreal. În altă ordine de idei, Moreno a menţionat că nimeni nu are garantat locul de titular. Spania va juca în deplasare cu Norvegia, pe 12 octombrie, urmând să primească apoi vizita Suediei, trei zile mai târziu, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel