FC Barcelona a negat că este la originea unor calomnii apărute pe reţelele de socializare

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

FC Barcelona a negat luni că a angajat o firmă, I3 Ventures, pentru a îmbunătăţi imaginea preşedintelui Josep Maria Bartomeu şi a murdări reputaţia unor fotbalişti ai săi sau ai altor echipe pe reţelele de socializare, clubul contestând astfel informaţii apărute în presă, relatează AFP şi DPA.

'În urma informaţiei apărute astăzi despre angajarea unei firme care să creeze opinii pe reţelele de socializare pentru a eroda imaginea unor terţe părţi legate direct sau indirect de club, FC Barcelona neagă categoric orice legătură şi, mai mult decât atât, contractarea unor servicii legate de conturi de pe reţelele de socializare care au răspândit mesaje negative sau defăimătoare în legătură cu orice persoană ce are sau a avut o relaţie cu clubul', a indicat campioana Spaniei într-un comunicat.

Barcelona a recunoscut că a angajat I3 Ventures pentru a monitoriza felul în care este menţionat clubul pe reţelele de socializare.  Postul de radio spaniol Cadena Ser o acuzase pe Barca că a angajat firma I3 Ventures, plătind-o cu 1 milion de euro, pentru a posta mesaje care să apere imaginea preşedintelui Josep Maria Bartomeu şi să critice jucători printre care s-au numărat Lionel Messi şi Gerard Pique. Presa spaniolă a publicat capturi de ecran ale unor mesaje, cele mai vechi datând din 2017, în care sunt criticaţi mai mulţi jucători.

De exemplu, Messi era acuzat că nu se grăbeşte să semneze un nou contract cu Barca, iar Pique era criticat pentru afacerile sale, printre care organizarea noii Cupe Davis. Următoarele alegeri pentru preşedinţia Barcei sunt prevăzute în principiu în 2021, dar mulţi opozanţi au cerut în ultimele luni alegeri anticipate pentru stabilirea înlocuitorului lui Bartomeu, care nu mai are dreptul să se prezinte pentru un nou mandat. Unul dintre candidaţii declaraţi la funcţia de preşedinte, Victor Font, a publicat un comunicat în care cere 'explicaţii imediate' conducerii clubului în legătură cu această informaţie 'de o gravitate extremă', conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel