Florin Cîțu ar fi cel care va prelua șefia Senatului. PSD ar fi obținut Ministerul Finanțelor și SGG. Lista miniștrilor - surse

 Florin Cîțu ar fi cel care va prelua șefia Senatului. PSD ar fi obținut Ministerul Finanțelor și SGG. Lista miniștrilor / Foto: Facebook Florin Cîțu
Florin Cîțu ar fi cel care va prelua șefia Senatului. PSD ar fi obținut Ministerul Finanțelor și SGG. Lista miniștrilor / Foto: Facebook Florin Cîțu

Florin Cîțu ar fi cel care va prelua șefia Senatului, iar PSD ar fi obținut Ministerul Finanțelor și SGG, potrivit unor surse.

UPDATE:

În urma negocierilor de astăzi s-ar fi hotărât ca Ministerul Tineretului și Sportului să fie rupt în două, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus. Astfel, acesta ar urma să devină Ministerul Sporturilor și Ministerul Tineretului și Familiei. Și Ministerul Economiei ar urma să fie rupt în două, fiind transformat în două ministere, Ministerul Economiei pe de o parte, și Ministerul IMM-urilor și Turismului, de cealaltă parte. În total noul Guvern ar urma să aibă 20 de ministere, nu 18 așa cum era până acum.

Știrea inițială:

Potrivit unor surse politice citate de Realitatea Plus, Florin Cîțu va prelua șefia Senatului. PSD, PNL și UDMR trebuie să finalizeze în acest weekend împărțirea ministerelor, pentru că luni liderii sunt așteptați la consultările de la Cotroceni cu președintele României, Klaus Iohannis.

PSD și-ar dori Ministerul Transporturilor și Ministerul Economiei, după ce a obținut ministerul Finanțelor și Secretariatul General al Guvernului, potrivit acelorași surse.

Cum ar putea arăta noul Guvern:

Premier: Nicolae Ciucă

Vicepremier UDMR- Kelemen Hunor

Vicepremier PSD – Vasile Dîncu

Ministerul Finanțelor- Adrian Câciu (PSD)

Ministerul Fondurilor Europene (PSD)-

Ministerul Transporturilor - Sorin Grindeanu (PSD)

Ministerul Afacerilor Interne - Lucian Bode (PNL)

Ministerul Justiției - Cătălin Predoiu (PNL)

Ministerul Afacerilor Externe - Bogdan Aurescu (PNL)

Ministerul Apărării - Robert Cazanciuc (PSD)

Ministerul Energiei - Virgil Popescu (PNL)

Ministerul Economiei - Mihai Tudose (PSD)

Ministerul Agriculturii - Adrian Chesnoiu (PSD)

Ministerul Mediului - Tanczos Barna (UDMR)

Ministerul Cercetării - Robert Sighiartău (PNL)

Ministerul Dezvoltării - Cseke Attila (UDMR)

Ministerul Sănătății - Alexandru Rafila (PSD)

Ministerul Muncii - Gabriela Firea/ Marius Budăi (PSD)

Ministerul Educației - Sorin Cîmpeanu (PNL)

Ministerul Culturii - Lucian Romașcanu (PSD)/ Bogdan Gheorghiu (PNL)

Ministerul Tineretului și Sportului - Eduard Novak (UDMR)

Florin Cîțu lipsește astăzi de la negocierile PSD-PNL-UDMR

Florin Cîțu lipsește astăzi din delegația de negociere privind viitoarea coaliție de guvernare PSD-PNL-UDMR. După mai multe runde de negocieri împotmolite ca urmare a incapacității lui Florin Cîțu de a coagula o înțelegere cu PSD și UDMR, acesta a fost schimbat din așa-zisa funcție de șef al negocierilor din partea liberalilor. Nicolae Ciucă este cel care are mandat deplin pentru a încheia negocierile cu social-democrații și cu UDMR. Lucrurile s-au blocat ieri în jurul dorinței UDMR de a păstra ministerul Dezvoltării.

Liderii celor trei partide au început să ajungă pe rând, la Parlament, sâmbătă, la ora 14:00. Negocierile ar trebui finalizate în acest weekend, pentru că săptămâna viitoare Klaus Iohannis a convocat partidele la discuții, la Cotroceni. Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, vineri, că pe lângă premier din partea liberalilor, și-ar dori și ministerele de Finanțe și Justiție, dar știe că va fi complicat. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel