Florin Cîțu lipsește astăzi de la negocierile PSD-PNL-UDMR

Florin Cîțu l-a propus premier pe Nicolae Ciucă
Florin Cîțu l-a propus premier pe Nicolae Ciucă

Florin Cîțu lipsește astăzi din delegația de negociere privind viitoarea coaliție de guvernare PSD-PNL-UDMR. 

După mai multe runde de negocieri împotmolite ca urmare a incapacității lui Florin Cîțu de a coagula o înțelegere cu PSD și UDMR, acesta a fost schimbat din așa-zisa funcție de șef al negocierilor din partea liberalilor. Nicolae Ciucă este cel care are mandat deplin pentru a încheia negocierile cu social-democrații și cu UDMR. Lucrurile s-au blocat ieri în jurul dorinței UDMR de a păstra ministerul Dezvoltării. Liderii celor trei partide au început să ajungă pe rând, la Parlament, sâmbătă, la ora 14:00. Negocierile ar trebui finalizate în acest weekend, pentru că săptămâna viitoare Klaus Iohannis a convocat partidele la discuții, la Cotroceni. 

Cîțu voia pentru PNL premierul, Finanțele și Justiția

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, vineri, că pe lângă premier din partea liberalilor, și-ar dori și ministerele de Finanțe și Justiție, dar știe că va fi complicat.

Întrebat despre tensiunile din coaliție, Florin Cîțu a spus că sunt doar negocieri.

„Sunt negocieri, întotdeauna vor fi momente mai dificile, dar sunt negocieri. E o prostie (că nu vrea UDMR la guvernare – n.r.), din contră, ei au fost mereu alături de mine, sunt ultimul care nu i-ar vrea la guvernare”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă PNL și-ar dori, pe lângă premier, și ministerele de Finanțe și Justiție, Cîțu a spus că și-ar dori, dar e „complicat”.

„Eu așa vreau (ministerele de Finanțe și Justiție - n.r.). M-am luptat cu toată lumea pentru Finanțe. Este foarte important (...), când ai premierul să ai și Finanțele. Să ai și Finanțele, și Justiția e complicat, dar dacă se negociază bine, vedem ce se va întâmpla. Eu țin foarte mult la Finanțe. PNL a arătat că poate gestiona Finanțele țării și cred că poate face acest lucru în continuare”, a spus Cîțu.

Despre existența banilor pentru majorarea pensiilor și alocațiilor, Cîțu a spus că nu poate garanta: „Eu pot să garantez pentru ce fac eu și ce făcea PNL. Am preluat Ministerul Finanțelor acum 2 ani de zile cu facturi neplătite de luni bune, le-am plătit și am continuat să plătim facturile la timp. Eu pot garanta pentru ce face PNL dacă va prelua acest minister”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel