Federația Engleză îl acuză pe Bernardo Silva de rasism. Ce poate păți jucătorul lui City în urma sancțiunii

Mijlocașul lui City a fost acuzat de comportament neadecvat de către Federația Engleză de Fotbal.

Bernardo Silva a scris pe Twitter un mesaj rasist la adresa colegului său, Benjamin Mendy. Portughezul a fost criticat intens după ce l-a comparat pe Mendy cu mascota brandului Conguitos luna trecută. Acesta și-a șters mesajul la 45 de minute după ce îl postase inițial.

Conform Daily Mail, Federația a transmis printr-un comunicat: „Bernardo Silva a fost acuzat de abatere, încălcând Regula 3 a Federației într-o postare pe rețelele de socializare de pe 22 septembrie 2019".

„Se pretinde că activitatea jucătorului lui Manchester City încalcă Regula E3(1) a Federației".

„Mijlocașul are termen până pe 9 octombrie 2019 să vină cu un răspuns".

Regulile Federației spun că încălcarea legii pe rețelele sociale nu înseamnă o suspendare de 6 meciuri, precum încălcarea legii pe teren. În schimb, o comisie specială va decide dacă sancțiunea va fi potrivită pentru abaterea dată.

Sursele spun că Silva le-a scris oficialilor din Federație cu regret la adresa mesajului. Mai mult de atât, însuși Mendy a trimis o scrisoare în care a spus că nu a fost deranjat personal de eveniment.

Silva a fost susținut și de antrenorul său, Pep Guardiola, dar și de coechipierul său de culoare, Raheem Sterling. Spaniolul a insistat că, în ciuda tuturor lucrurilor, postarea a fost o glumă, nu rea intenție.

„Nu cred că Bernardo trebuie să învețe ceva", a spus Guardiola. „A fost o glumă, dar dacă cineva s-a supărat, el și-a cerut scuze".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel