Șerban Nicolae, detalii de culise din PSD după nominalizarea lui MRU la SIE! Ce urmează în Parlament - Exclusiv

Senatorul PSD Șerban Nicolae și-a exprimat nemulțumirea față de nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe. Social-democratul susține că propunerea președintelui Klaus Iohannis ar fi trebuit să treacă prin CSAT, înainte să meargă la vot în Parlament. El a opinat că s-ar putea ajunge chiar la un "blocaj" în Legislativ cu privire la acest subiect.

"Cred că prin această nominalizare și modul în care ea a fost făcută, dl Iohannis face doar un joc politicianist. Altă explicație nu am. Poate a avut înainte o discuție cu dl Oprea și acesta l-a asigurat că UNPR va vota propunerea sa, iar președintele vrea acum să își umfle mușchii și să arate că are majoritate în Parlament. Eu consider că o numire atât de importantă precum cea a directorului SIE ar trebui să se facă în urma unor consultări, cu un consens, sau cel puțin cu o majoritate largă, nu să treacă la limită în Parlament, cu o diferență de doar câteva voturi", ne-a declarat Șerban Nicolae.

Vezi și: Primul atac după propunerea lui MRU la șefia SIE

Senatorul PSD a reiterat că parlamentarii social-democrații nu vor vota sub nici o formă pentru numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu în fruntea SIE, indiferent de ce vor decide colegii de alianță de la UNPR și de consecințele acestei decizii.

"Ce nu înțelege multă lume este că, în acest moment, PSD nu se teme de ieșirea de la guvernare. Exceptând Transporturile, unde cei patru miniștri ai USL nu au reușit mare lucru, noi am îndeplinit ce am promis în programul de guvernare. Nu vorbim aici de Revizuirea Constituției și de Descentralizare plus Regionalizare, unde am fi avut nevoie și de PNL pentru majoritate, vorbim de toate celelalte puncte importante din program. Deci noi am făcut ce era de făcut, iar de acum guvernarea este o rutină, așa că nu avem de ce să ne temem, în cazul în care vom trece în opoziție", a continuat senatorul PSD.

Șerban Nicolae a mai arătat că dacă s-ar fi ajuns la un consens între președinte și partide înainte de nominalizare, săptămâna aceasta s-ar fi putut trece peste procedurile din Birourile Permanente și din Comisiile de specialitate, iar săptămâna viitoare s-ar fi putut vota în plenul reunit al Parlamentului noul director al Serviciului de Informații Externe. Însă, în condițiile în care PSD nu este de acord, procedurile vor fi tergiversate și este greu de crezut că se va mai vota în această sesiune legislativă, care se încheie săptămâna viitoare. Astfel, ne-a confirmat Șerban Nicolae, este foarte posibil ca votul pentru viitorul șef al spionilor să se dea tocmai în toamnă. 

Citește și: Exclusiv! MRU a aflat de la televizor că Iohannis l-a propus la SIE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel