Ilie Sârbu: Nominalizarea făcută de Iohannis pentru conducerea SIE este ilegală, iar PSD nu o va vota. Ce prevede Legea SIE

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, susține că propunerea făcută miercuri de preşedintele Klaus Iohannis pentru conducerea Serviciului de Informații Externe este ilegală din punct de vedere procedural. Social-democratul a adăugat că premierul Victor Ponta "nu ştie nimic şi nu a fost consultat" cu privire la nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu, precizând că parlamentarii PSD nu vor vota propunerea făcută de șeful statului.

Vezi și: Reacția lui MRU după ce a fost propus director al SIE

"Această propunere, din punct de vedere legal, poate ajunge la Parlament doar prin CSAT", a declarat Ilie Sârbu.

Iată ce prevede Legea Nr. 1/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Informaţii Externe:

Art. 6. - (1) Conducerea Serviciului de Informaţii Externe se asigură de către un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării la propunerea Preşedintelui României”.

Liderul senatorilor PSD a adăugat că, pe lângă faptul că propunerea preşedintelui nu este legală din punct de vedere procedural, "se strică și o tradiţie": "S-a stricat şi o tradiţie - ca unul din şefii serviciilor de informaţii să fie de la opoziţie, altul să fie de la putere. Noi nu ne-am bătut foarte tare să avem şef la SIE". 

Ilie Sârbu a transmis că nici premierul Victor Ponta, nici PSD nu au fost consultaţi de către Klaus Iohannis în legătură cu propunerea pentru şefia SIE.

"Propunerea pentru şefia SIE face parte dintr-o strategie de a acumula toată puterea de către Iohannis şi PNL", a continuat senatorul social-democrat.

PSD nu-l votează în Parlament pe MRU

Ilie Sârbu a dat asigurări că parlamentarii social-democraţi nu vor vota pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de director al SIE.

"Oprea (n.r. - Gabriel Oprea) face ce vrea, noi nu vom vota", a precizat Ilie Sârbu.

Citește și: Ce spune Chirieac despre nominalizarea lui MRU în fruntea SIE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel