Urmărește emisiunea live


Efectul gumei de mestecat

Ce legatura exista intre doamna Monica Macovei si guma de mestecat, ne explica chiar proaspatul candidat prezidential. 

Care s-a lansat miercuri, 6 august 2014. Spre stiinta tuturor. Elegant, seful ei de partid, domnul Vasile Blaga, i-a tele-transmis – pentru ca au ajuns sa vorbeasca prin intermediul micilor ecrane – ca, daca va candida, practic ea se autoexclude din PDL. Logic. Si iata ca doamna nu se da exclusa.

Asa se intampla uneori si cu guma de mestecat. Daca faci imprudenta sa o scoti din gura cu mana si sa vrei sa o arunci, se intampla ca guma sa se lipeasca. Si sa tot faci miscari zadarnice de a te lepada de ea. Din ce in ce mai nervoase. Dar guma se intinde, se rasuceste, se intoarce si nu se da dusa. Iar acum ma incearca sentimentul, cand ma uit la doamna Monica Macovei, ca am de-a face cu efectul gumei de mestecat.

In PDL, cu mai multa vreme in urma, a avut loc o competitie interna. Cine a vrut s-a inscris. Candidatii la prezidentiale s-au batut in toate judetele tarii si, la capatul unor alegeri interne, a fost desemnat castigator Catalin Predoiu. A fost, dupa stiinta mea, singurul caz in care s-a organizat asa ceva. Monica Macovei era si ea in partid. Membru cu drepturi depline. Mai mult decat atat, facea parte chiar din structura de conducere la varf a PDL. Nu a candidat. Nu a dorit sa participe la o confruntare interna, pentru a afla daca se bucura sau nu de sustinerea membrilor propriului partid. Desigur, e treaba ei. Si dreptul ei. Exista si dreptul de a nu candida. Mai mult decat atat, la capatul cursei electorale interne, Monica Macovei l-a votat pe Catalin Predoiu. Totul era clar.

Pana cand a fost totul clar? Pana in momentul in care s-a decis fuziunea PDL cu PNL, in vederea crearii marelui Partid National Liberal. Atunci, din nou, chestiunea candidaturii la prezidentiale a fost pusa pe tapet. Pentru ca urma sa se decida si se va si decide, in cadrul Aliantei Crestin Liberale – structura politica care va functiona in scrutinul din acest an -, cine va da, in final, candidatul. Luni, vom afla. Va fi Klaus Iohannis sau Catalin Predoiu. Cele doua partide au aprobat cu o larga majoritate, daca nu cumva in unanimitate, aceasta procedura. Si, cu toate acestea, doamna Monica Macovei s-a dat de trei ori peste cap si a decis sa inoate impotriva curentului.

Dupa ce se incheiase de mult competitia interna din PDL, Monica Macovei a solicitat insistent sa fie introdusa in cursa. Sa fie masurata. Alaturi de Klaus Iohannis, care, la randul sau, a invins intr-o competitie interna de partid, si de Catalin Predoiu. Cum era si firesc, bulldogul s-a zburlit. Domnul Vasile Blaga a refuzat-o. Politicos si ferm. Dar doamna nu s-a lasat. S-a lipit cumva de cursa prezidentiala. Candideaza ca independent.

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel