E martie, dar se circulă în condiţii de iarnă pe şoselele din România. Avertisment INFOTRAFIC

Fotografie creată de Alexandr Podvalny, de la Pexels
Fotografie creată de Alexandr Podvalny, de la Pexels

E 8 martie, dar pe drumuri din România se circulă în condiţii de iarnă. Şoferii sunt avertizaţi să circule cu viteză redusă. 

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, traficul rutier se desfășoară îngreunat, pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, în zona localității Drăganu, din cauza viscolului și a stratului de zăpadă depus pe suprafața de rulare, vizibilitatea fiind redusă din cauza condițiilor meteorologice.

Se acționează cu material antiderapant, iar echipajele de poliție rutieră sunt prezente pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu mare atenţie şi cu viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere", transmite Poliţia.

Când se încălzeşte în România

În primele zile din luna aprilie, va fi mai cald decât este normal în perioada respectivă.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în săptămâna 07 - 14 martie, valorile termice vor fi cu mult mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales la munte. În ceea ce privește precipitațiile, cantitatea de apă va fi deficitară în toată țara, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

În săptămâna 14 – 21 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe tot teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

În săptămâna 21 – 28 martie, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 28 martie – 04 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit în toate regiunile, precizează ANM.

.CITEŞTE ŞI Elena Mateescu, proiecte până în 2023: Detecția fulgerelor, stații meteorologice cu senzori de ultimă generație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel