Dreptul de a protesta versus dreptul la sănătate. Stelian Ion: „Cred că trebuie să existe o reacţie foarte fermă a statului”

Guvernul României
Guvernul României

Protestele pun în pericol dreptul românilor la sănătate, consideră ministrul Stelian Ion, o intervenție fermă a statului fiind necesară.

Ministrul Stelian Ion consideră că protestele din ultimele 4 zile sunt viciate de faptul că intră în contradicție cu dreptul la sănătate al celorlați, cei care nu participă, dar iau contact cu protestatarii. Soluția, în opinia acestuia, ar fi intervenția „fermă” a statului. 

„Protestele se văd altfel decât acum câţiva ani, când erau un alt gen de proteste, dar tot proteste erau şi atunci. Adevărul este că e o diferenţă destul de mare între cele două categorii de proteste. Acum e vorba de sănătatea oamenilor şi trebuie pusă în balanţă pe de o parte sănătatea oamenilor şi pe de altă parte dreptul de a protesta, care este un drept foarte important, un drept fundamental.

Şi atunci trebuie să vedem care e limita aceea foarte fină între dreptul acesta de a-ţi spune punctul de vedere, de a-ţi striga nemulţumirea – absolut legitim şi e foarte firesc să se întâmple aşa, să existe acest drept – pe de altă parte, în momentul în care lucrurile acestea intră în contradicţie cu dreptul la sănătate al celorlalţi, avem o problemă şi aici cred că trebuie să existe o reacţie foarte fermă a statului”, a declarat ministrul Stelian Ion, în cadrul emisiunii „Cum se văd” de la Prima TV, citat de G4Media

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel