Cine trimite în ţară mai mult de 2000 de euro trebuie să informeze autorităţile

Orice român care transferă mai mult de 2000 de euro ar putea fi luat la întrebări. O nouă lege prevede ca astfel de transferuri să fie anunţate şi Oficiului de Combatere a Spălării Banilor. 

Astfel, autorităţile pot face verificări suplimentare, pentru a vedea dacă sumele au fost obţinute legal. Aceiaşi oficiali trebuie să fie informaţi şi când românii cumpără sau vând bunuri mai scumpe de 10 mii de euro. Cei din Diaspora se simt direct vizaţi de schimbări, scrie observator.tv. 

Greşit, spun autorităţile. Cine transferă sume mai mari de 2.000 de euro are şi obligaţia de a declara sursa banilor. Informaţiile vor ajunge, atât prin intermediul instituţiilor bancare, cât şi a avocaţilor, notarilor sau dezvoltatorilor direct la Oficiul Naţional de Combatere a Spălării Banilor.

Ce se întâmplă cu banii care nu pot fi justificaţi 

Printr-o procedură judiciară, sumele care nu pot fi dovedite sunt supuse sechestrării şi, mai departe, confiscării speciale, în condiţiile în care ele nu pot fi dovedite că au provenit fie dintr-o tranzacţie licită, fie dintr-o vânzare de bunuri mobile.

Firmele şi instituţiile financiare care nu se supun regulilor pot fi amendate cu până la 10% din cifra de afaceri. Anul trecut au fost raportate 12.000 de tranzacţii suspecte. În jur de 1.500 au fost înaintate organelor de justiţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel