Diana Ionescu, unul dintre cei mai în vogă make-up artiști ai momentului

diana ionescu
diana ionescu
Diana Ionescu este un make-up artist profesionist, care realizează atât machiaje pentru ședinte foto, filme și reclame, cât și pentru evenimente. Diana Ionescu a răspuns de curând la câteva întrebări legate de începuturile carierei sale în lumea make-upului.

1.Povesteşte-mi puţin despre pasiunea ta pentru make-up. Cum şi când ţi-ai descoperit-o?

Pasiunea pentru make-up am descoperit-o acum patru ani când am primit o ofertă de colaborare din partea unei prietene care organiza nunţi şi de atunci pot să spun că a început să fie ceva oficial şi să câştig nişte bani din asta. Înainte mă pasiona, dar îmi machiam doar prietenele şi pe mine. Era doar un hobby. De atunci am început să machiez pentru evenimente şi am avut un feedback foarte bun.

  1. Care a fost primul job pe care l-ai obţinut?

Nici nu mai ţin minte, sincer.

  1. Ai avut vreun mentor sau o persoană care te-a inspirat în a urma această cale, a make-upului?

S-au schimbat de-a lungul timpului. Tot timpul am observat mai mulţi make-up artişti şi stilul lor. Pot să spun că am trecut prin mai multe perioade şi fiecare m-a inspirat cu câte ceva.

  1. Dar vreo persoană apropiata ţie care ţi-a insuflat această pasiune?

Mama mea se machiază. Mă jucam cu fardurile ei când eram mică. Nu ştiu dacă a influenţat şi asta. Îmi amintesc şi de învăţătoarea mea. Era o femeie foarte aranjată şi tot timpul stătea cu pudriera, se uita în oglindă şi avea machiajul impecabil.

5. Dintre toate tipurile de machiaj, pe care preferi să-l faci? Pe cel artistic sau pe cel de zi cu zi?

Clar artistic! E mult mai pe stilul meu. E mai complicat şi mai solicitant.

  1. Care a fost cel mai mare obstacol/dezamăgire pe care l-ai întâlnit pe parcursul carierei tale?

Pot sa spun ca am avut o perioadă când ştiam că pot să fac mult mai mult, dar m-am lovit de faptul că oamenii nu erau deschişi la persoane noi şi necunoscute. Daca numele nu îmi era asociat un brand de make-up sau cu vreo vedeta pe care am machiat-o, chiar dacă aveam un portofoliu destul de ok, făcut de mine, nu ţineau cont de ce faci tu efectiv, ci cu cine te relaţionezi, ce ai mai făcut până atunci.

  1. . Dar pasiunea pentru fotografie, cum ţi-ai descoperit-o?

Cred ca întâi a fost pasiunea pentru fotografie şi apoi cea pentru machiaj. S-au legat cam în acelaşi timp. De fotografie eram pasionată dinainte să intru la facultate. Chiar mă gândeam că dacă nu intru la arhitectură, să dau la imagine, la Facultatea de Arte. A rămas însă la stadiu de hobby. Făceam şedinţe foto, aşa, “for fun” şi făceam şi make-upul modelelor tot eu, aşa s-au îmbinat lucrurile.

  1. Deci ai terminat arhitectura, faci şi make-up şi fotografie. Pe ce ai vrea să te axezi în viitor?

În viitorul îndepărtat nu m-am gândit, dar în cel apropiat, make-up. Fotografia îmi place foarte mult, dar deocamdată m-am axat pe make-up şi nu vreau să mă împart în două parţi. Cred că trebuie să-ţi dedici toată energia într-un singur loc.

9.Ce îmi poţi spune despre work-shopurile pe care le ţii? Cum ţi-a venit ideea?

Ideea mi-a venit pentru că am primit o cerere din partea unei doritoare. Pe lângă ea au mai venit şi altele şi m-am gândit să le structurez cumva pe cursuri private de machiaj. După  m-am gândit că ar fi mai interesant să fie mai multe persoane în acelaşi timp, dar nu mai mult de patru-cinci, pentru că dacă sunt prea multe nu fac faţa nici ele, nici eu. Ar fi fost prea solicitant, aşa că le-am structurat în cinci subiecte. Trei pentru începători şi două pentru avansaţi. A fost o experienţă total nouă pentru mine. E cu totul altceva decât să machiezi pentru că trebuie să ţii o prezentare, să explici lucrurile în aşa fel încât să înţeleagă şi cineva care nu a mai auzit de noţiunile alea. Prima serie a fost mai experimentală, dar am avut un feedback foarte bun. Iar a doua serie am făcut-o cu persoane care au solicitat după ce au văzut pozele de la prima serie.

 10. Deci o să urmeze şi o a 3-a serie?

Deocamdată nu ştiu când o să o ţin. Am nişte cereri. Probabil o să existe. Dar sunt ocupată în week-enduri cu diferite evenimente.

11.Ai decis să predai tehnicile make-upului din motive financiare sau din plăcere?

Da, din plăcere, în primul rând. Dacă nu mi-ar fi plăcut nu aş fi făcut-o, asta e clar. Şi chiar eram curioasă să văd cum mă descurc. A fost o experienţa plăcută mai ales la seria de avansaţi pentru că acolo e alt nivel şi fetele ştiu despre ce vorbesc şi e mult mai interesant pentru mine decât să învăţ pe cineva lucruri elementare.

  1. Se câştigă bine din munca pe care o practici?

Se câştigă  bine…Asta e o noţiune vagă.

  1. Te poţi susţine financiar doar din make-up?

Da, se poate. Eu doar asta fac de câţiva ani, dar trebuie tot timpul să te gândeşti la următoarea perioadă. Nu e ceva stabil. Nu e ca şi cum, gata, am făcut un shooting pentru Elle sau Bazaar şi de acum îmi vor veni joburile pe bandă. Nu! În fiecare săptămână trebuie să faci ceva să continui să te menţii acolo unde eşti. Portofoliul  trebuie să-l reîmprospătezi tot timpul. Eu nu vreau să renunţ la partea creativă şi să fac lucrurile doar pentru un job . Am multe şedinţe foto pe care le fac doar pentru că am o idee şi vreau să o pun în aplicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel