Designerul Christian Louboutin a câștigat războiul cu Yves Saint Laurent

christian-louboutin
christian-louboutin
Justiţia americană a decis că renumitele tălpi roşii făcute celebre de Christian Louboutin, creator francez de pantofi cu toc, pot fi înregistrate ca marcă, la finalul unui proces în apel contra casei Yves Saint Laurent.
Christian Louboutin, ai cărui pantofi cu toc sunt extrem de apreciaţi de celebrităţi precum Oprah Winfrey, Caroline de Monaco şi Jennifer Lopez, care le-a consacrat chiar şi un cântec şi un videoclip, "Louboutins", a dat în judecată casa Yves Saint Laurent pentru "concurenţă neloială" şi "violarea mărcii comerciale".
Asta, după ce a constatat că YSL comercializa în magazinele sale newyorkeze pantofi cu tălpi roşii, din colecția Resort 2011, un detaliu care reprezintă în opinia lui "semnătura" casei Louboutin, conform Mediafax. În primă instanţă, în august, justiţia a considerat că Louboutin, cunoscut pe plan mondial pentru tălpile roşii ale pantofilor săi, nu poate să îi împiedice pe designerii de la YSL să îl imite. "Culoarea nu poate fi o marcă înregistrată în industria modei", s-a afirmat în acea decizie. Într-un final, un tribunal din New York a hotărât că Louboutin poate înregistra tălpile ca marcă "cu excepţia cazului în care restul pantofului este de aceeaşi culoare". Grupul PPR, care deţine casa Yves Saint Laurent, a considerat la rândul său că "a câştigat acest proces", întrucât decizia justiţiei americane autorizează casa YSL să comercializeze pantofi roși cu toc, cu tălpi roşii - acelaşi tip de talpă care a antrenat plângerea în justiţie depusă de Louboutin.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel