Desființare SIIJ. Ciolacu: Vom vota împotrivă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democraţii vor vota împotriva desfiinţării Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, în cazul în care viitorul Guvern propune acest lucru.

"Categoric vom vota împotrivă pentru că nu poţi să treci peste o decizie a specialiştilor. Dacă specialiştii ar fi spus că nu este bine ... noi am văzut cum a funcţionat Justiţia fără această secţie. Din punctul meu de vedere, nu a funcţionat cum ar trebui să funcţioneze într-un stat democratic, dar e o democraţie tânără în România. S-a înfiinţat această secţie şi de atunci nu o lăsăm să funcţioneze. Nici un ministru al Justiţiei nu a lăsat-o să funcţioneze la capacitatea ei. Haideţi să o lăsăm să funcţioneze şi apoi tragem concluziile. (...) Eu o să rog colegii mei, ca şi decizie politică, să votăm împotriva desfiinţării secţiei", a spus Ciolacu, duminică seara, la Antena 3, întrebat cum va vota PSD având în vedere că partidele din coaliţia de centru-dreapta au convenit desfiinţarea secţiei speciale, scrie Agerpres. 

El a adăugat că atât Consiliul Superior al Magistraturii, cât şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis că cel mai bine este să nu se desfiinţeze această secţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel