David Alaba va pleca de la Bayern Munchen. Şeful nemţilor a făcut anunţul

David Alaba va pleca de la Bayern Munchen. Sursa: Instagram
David Alaba va pleca de la Bayern Munchen. Sursa: Instagram

Internaţionalul austriac David Alaba va pleca în proporţie de "99,99%" de la Bayern Munchen după încheierea actualei ediţii a campionatului de fotbal al Germaniei, a precizat preşedintele clubului bavarez, Karl-Heinz Rummenigge.

Fostul atacant al lui Bayern Munchen şi al selecţionatei Germaniei a lăsat să se înţeleagă că viitoarea destinaţie a lui Alaba ar putea fi Real Madrid.

"Începând din 2 ianuarie, David poate semna cu orice club. Nu ştiu dacă va ajunge la un acord cu Real Madrid, însă este un club mare şi pot înţelege de ce este interesat pentru el. Preşedintele lui Real Madrid, Florentino Perez, nu ne-a contactat şi nu este obligat să o facă. Nu contează dacă ei traversează o perioadă dificilă şi că nu au la fel de mult succes ca în alţi ani. Real este în continuare un mare club şi trebuie să înţelegeţi jucătorul", a mai spus conducătorul lui Bayern.

În vârstă de 28 ani, Alaba a fost unul dintre jucătorii de bază ai lui Bayern în ultimii ani, graţie polivalenţei sale (a fost utilizat ca apărător central, fundaş stânga sau mijlocaş). El a cucerit cinci trofee alături de bavarezi în sezonul trecut: campionatul, Cupa şi Supercupa Germaniei, Liga Campionilor şi Supercupa Europei.

În luna decembrie, David Alaba a fost desemnat Jucătorul Anului în Austria pentru a şaptea oară în cariera sa.

Oficialii lui Bayern Munchen au făcut eforturi pentru a-l păstra pe Allianz Arena, însă fotbalistul a refuzat ofertele de prelungire a contractului, anunţând că doreşte să-şi continue cariera la un alt club, de serviciile sale fiind interesate şi alte echipe de top, precum Paris Saint-Germain, FC Liverpool, Manchester City sau Chelsea Londra, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel