Cu noul truc descoperit, petele pe covor devin doar o amintire: curățarea se face fără a lua covorul de pe podea

Fotografie de la lord_ photon: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/animal-animal-de-casa-animal-de-companie-dragu-116835/
Fotografie de la lord_ photon: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/animal-animal-de-casa-animal-de-companie-dragu-116835/

Covorul este un element obișnuit în interiorul unei locuințe. Nimic nu se compară cu senzația plăcută de a-ți pune piciorul pe un covor în diminețile reci, în loc de podeaua rece.

Cu toate acestea, este important de menționat un lucru: covorul este și una dintre suprafețele cele mai susceptibile de a se murdări. Dacă pardoseala și alte suprafețe pot fi curățate ușor cu o cârpă umedă, care îndepărtează majoritatea murdăriei, curățarea covorului reprezintă o provocare mai mare. Indiferent de cât de multe ori încercăm să aspirăm praful și murdăria cu un aspirator, pare aproape imposibil să le eliminăm în totalitate. Praful se acumulează în adâncimea fibrelor covorului, creând un mediu propice pentru dezvoltarea microorganismelor nocive.

Serviciile de curățenie recomandă spălarea covoarelor de două ori pe an, dar nu toată lumea își permite să angajeze o firmă pentru a face acest lucru în mod profesional.

De aceea, există posibilitatea de a curăța covorul singuri. Există câteva produse eficiente, care pot îndepărta petele de pe covor, și pe care le avem deja în casă. Printre acestea se numără bicarbonatul de sodiu, oțetul, apa cu săpun și amoniacul.

Bicarbonatul de sodiu este eficient în îndepărtarea petelor vechi, reîmprospătând în același timp culoarea covorului și neutralizând mirosurile neplăcute.

Oțetul este eficient în eliminarea petelor de cafea și ceai, revitalizând culorile covoarelor din lână.

Apa cu săpun este eficientă în îndepărtarea petelor de fructe, suc, vin, ciocolată și lipici.

Amoniacul este eficient în eliminarea petelor de vin, fructe și sânge.

Cum să cureți covorul cu bicarbonat de sodiu

Pentru a curăța covorul cu bicarbonat de sodiu, amestecă în cantități egale bicarbonatul de sodiu și sare fină, apoi presară amestecul pe covor. Lasă produsul să acționeze timp de aproximativ 30 de minute, apoi aspiră-l de mai multe ori.

Pentru pete persistente, amestecă 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu 1 litru de apă și pulverizează soluția pe covor. Las-o să acționeze aproximativ o oră, apoi periază covorul și lasă-l să se usuce. La final, aspiră bine covorul pentru a îndepărta reziduurile.

Cum să cureți covorul cu oțet

Pentru a curăța covorul cu oțet, amestecă 2 linguri de oțet cu 0,5 litri de apă. Folosește un burete sau o perie pentru a aplica soluția pe pete și freacă bine. Lasă covorul să se usuce după curățare.

De asemenea, poți folosi o soluție din oțet și bicarbonat. Începe prin curățarea covorului cu un aspirator, apoi presară bicarbonat de sodiu pe covor și lasă-l să acționeze timp de 30 de minute. Apoi pulverizează oțet pe covor și așteaptă încă 30 de minute. Utilizează o perie pentru a curăța covorul, apoi aspiră pentru a îndepărta toate reziduurile de bicarbonat.

Cum să cureți covorul cu apă și săpun

Pentru a curăța covorul cu apă și săpun, rade săpunul și dizolvă fulgii obținuți în apă. Asigură-te că soluția obținută este suficient de concentrată, adăugând puțină apă. Pulverizează soluția pe covor și las-o să se usuce. Pentru pete persistente, utilizează un burete sau o perie pentru a le îndepărta. După aceea, aspiră covorul. Această metodă este potrivită chiar și pentru curățarea săptămânală a covorului.

Pentru a curăța covorul folosind amoniac, trebuie să urmezi această metodă laborioasă, dar eficientă, care poate fi utilizată inclusiv pentru petele uscate. Ai nevoie de o linguriță de soluție diluată de amoniac și două căni de apă. Înmoaie o cârpă în soluția de amoniac și șterge cu atenție covorul cu ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel