Consultare publică la Galați pe un proiect de infrastructură de peste 100 milioane lei

Primarul Ionuţ Pucheanu a lansat miercuri, pe pagina sa de Facebook, o consultare publică privind proiectul de modernizare, cu fonduri europene, de peste 100 milioane lei, a două artere principale din Galaţi, a informat biroul de presă al municipalităţii.

Potrivit sursei citate, gălăţenii sunt invitaţi să se pronunţe dacă doresc ca pe aceste artere traficul să fie fluidizat, cu două benzi pe sens, iar în zonele care permit să se realizeze şi parcări, sau dacă doresc mai multe locuri de parcare, dar cu unele segmente de drum cu o singură bandă pe sens. Votul online este deschis până vineri, la ora 11,00, iar varianta câştigătoare va fi pusă în aplicare.

'Este important să ştim părerea gălăţenilor, fiind vorba despre modernizarea a două artere importante ale oraşului pentru care am obţinut finanţare europeană. Primesc zilnic sute de mesaje de la gălăţeni şi mereu am în vedere opiniile exprimate. Este pentru prima dată când cele două străzi vor fi modernizate şi pentru prima dată când administraţia investeşte pentru înlocuirea liniilor de tramvai şi modernizarea căilor de rulare', a declarat Pucheanu.

Proiectul 'Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918' are o de 104.373.966 lei, din care valoarea totală eligibilă - 89.628.219 lei, iar valoarea neeligibilă - 14.745.746 lei. Proiectul prevede reabilitarea a 32.000 de metri pătraţi de carosabil, reabilitarea a 20.480 de metri pătraţi de trotuare, realizarea a 7.680 de metri pătraţi de piste pentru biciclete, reabilitarea liniilor de tramvai pe 4,7 kilometri, reabilitarea şi modernizarea a 18 staţii de călători.

În plus, vor fi plantaţi arbori şi arbuşti şi vor fi amenajate spaţii verzi. Amplul proiect de infrastructură vizează şi modernizarea iluminatului public stradal, introducerea în subteran a reţelelor aeriene de fibră optică, telefonie, tv şi înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel