EXCLUSIV  Clădiri noi care imită construcţii vechi în Bucureşti. Vladimir Arsene: Sunt nereuşite în 90% din cazuri

Arhitectura
Arhitectura

Arhitectul român Vladimir Arsene, celebru atât în Statele Unite cât și în România, a vorbit, pentru DCNews, despre cartierele vechi ale Bucureştiului şi despre construcţiile care ar trebui ridicate acolo. 

Arhitectul Vladimir Arsene a explicat ce tip de clădiri ar trebui ridicate - în opinia sa - în cartierele vechi ale Bucureştiului, cum ar fi cartierul Cotroceni, acolo unde dispar vechi case şi vile şi apar clădiri moderne care par să nu aibă nicio legătură cu specificul local.

"Şi eu sunt adeptul ideii că într-un cartier vechi, cu tradiţie, trebuie făcută o clădire care să fie contextuală acelui lucru. Contextuală nu înseamnă a face construcţii care să imite nişte clădiri vechi pentru că acele încercări sunt nereuşite în 90% din cazuri.

E vorba de a crea o modernitate, o clădire care să reprezinte şi timpul în care suntem acum dar care să fie sensibilă şi pentru mediul înconjurător", a explicat Vladimir Arsene.

Urmăreşte, aici, declaraţiile lui Vladimir Arsene: 

Numele arhitectului este puternic legat de Bienala de Arhitectură (premiu pentru arhitectură de interior) și Anuala de Arhitectură a Municipiului București (premiul secțiunii arhitectură pentru Charles de Gaulle Business Centre). De asemenea, a mai fost nominalizat la Bienala de Arhitectură pentru sediul de birouri Mecanoexportimport și la Anuala de Arhitectură a Municipiului București pentru  Europe House.

Și anul acesta, a fost o prezență apreciată la Bienala Națională de Arhitectură, ce a avut loc la începutul lunii octombrie. Din 1993, este membru al Institutului American de Arhitectură, iar din 2001 e membru al Ordinului Arhitecților din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel