Cîțu: Va trebui să facem reforme prin OUG! Chirieac, tăios: Parlamentul încurcă, mai bine îl desființăm

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat declarațiile premierului Florin Cîțu care recunoaște, într-un fel sau altul, că a pierdut susținerea din coaliția de guvernare. 

Florin Cîțu recunoaște indirect că a pierdut sprijinul coaliției și promite reforme prin Ordonanțe de Urgență pe motiv că foarte multe proiecte au rămas blocate în Parlament. Acest lucru s-a întâmplat într-un Parlament în care coaliția are majoritate, iar astfel de blocaje nu ar fi trebuit să existe, relatează Antena 3. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit în direct la postul TV unde a comentat tensiunile din coaliția de guvernare și situația în care se află premierul Florin Cîțu. 

”Declarația premierului este elocventă. Parlamentul încurcă, mai bine îl desființăm și reformele le face direct Guvernul. Asta este o idee mai veche în democrația din România. Primul a avut-o domnul Traian Băsescu, cu faimosul 322, numărul de parlamentari care l-au suspendat, prima dată. La a doua a fost chiar demis prin referendum. Iată că și tânărul Florin Cîțu, educat prin Australia, pe unde a mai fost domnia sa, ne spune că îl încurcă Parlamentul și că își trimite proiectele de lege și Parlamentul nu se aliniază. Parlamentul trebuie să se lupte pentru a-și recăpăta rolul într-un stat democratic, Parlamentul însuși, să știți că nici Guvernul, nici președintele, nici alte instituții ale statului nu vor lupta pentru Parlament. Oamenii ăia care sunt aleși acolo în Palatul Poporului, chiar ei trebuie să lupte să își reia acest loc. Parlamentul a fost călcat în picioare de primul ministru, iar Parlamentul nu a zis nici ”pâs”. Cei care ar trebui să înceapă această luptă sunt liderii partidelor politice. Sunt convins că ceilalți parlamentari îi vor urma. Dacă nu mai lași să fii călcat în picioare, nu mai suporți să fii călcat în picioare de această manieră, atunci cu siguranță Parlamentul își va recăpăta rolul. Parlamentul a fost călcat în picioare și de către justiție, aceasta domină, dar nici nu se zbat domniile lor, nu s-au deranjat”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Tensiuni în coaliția de guvernare

Întrebat ce se întâmplă în prezent în coaliția de guvernare, analistul politic Bogdan Chirieac a mai precizat: 

”Nu e pace sub măslin, sub nicio formă. Nici între partide, nici în interiorul partidelor, dar umbra rece a președintelui Klaus Iohannis se așează peste dânșii astfel încât nu vor clinti în front. Toată lumea va face ce trebuie să facă pentru menținerea actualului Guvern”, a mai declarat Bogdan Chirieac. 

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații, marți seară, cu privire la cum se desfășoară în prezent lucrurile în PNL și la ce ar vrea el să facă, în contextul alegerilor interne. ”De-acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanţe. Am vrut să o facem prin Parlament, dar nu voi aștepta după Parlament să se hotărască. Nu putem să spunem că facem reformă, iar în Parlament să descoperimalte valori. Guvernul își face treaba, în Parlament trebuie să găsim soluții, să vedem ce se întâmplă acolo” a declarat, printre altele, premierul. 

CITEȘTE AICI: Cîțu: O să-i cer lui Orban să accepte!

PSD a depus moţiunea împotriva Guvernului Cîţu. Grindeanu anunţă voturi de la AUR şi minorităţi. Situaţie dificilă pentru PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel