Chirieac, după conflictul de la protestul împotriva certificatului verde: Gest impardonabil. Cei care au comis fapta trebuie să răspundă

Bogdan Chirieac a vorbit despre manifestațiile împotriva certificatului verde de la Palatul Parlamentului.

Protestul împotriva certificatului verde de marți, 21 decembrie 2021, s-a transformat într-un incident diplomatic după ce manifestanții au avariat două autovehicule. Invitat în emisiunea Cătălinei Porumbel de la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a analizat evenimentele de astăzi.

Cei care au comis faptele trebuie să răspundă

„Vandalizarea mașinii Ambasadei SUA este un gest impardonabil, cei care au comis această faptă trebuie să răspundă. De asemenea, agresarea ambasadorului Japoniei este un gest impardonabil. Dacă mai avem instituții – bine, noi nu avem, dar să presupunem că am avea – cei care au comis astfel de fapte trebuie să răspundă.

Pe de altă parte, zona această intensă de nemulțumire o putem întâlni în toate capitalele europene și în toate marile orașe ale Europei, să știți. Ultimul caz a fost cel din Bruxelles de duminică atunci când jandarmeria s-a bătut cu protestatarii. Nu ne dorim asta în București. Este democratic să demonstrezi împotriva a orice, chiar și când sunt aberații, dar în niciun caz violent”, a explicat analistul politic al DC NEWS.

Autoritățile române ar trebui să reacționeze la fel ca în cazul scandalului dintre Șoșoacă și Goracci

„Rămâne ca autoritățile române, care s-au năpustit să ceară scuze premierului Italiei pentru un scandal între două doamne (n.r., Diana Șoșoacă și Lucia Goracci), să ia măsurile necesare pentru ca oamenii care au comis faptele să răspundă”, a conchis el.

Evenimentul a ajuns în presa internațională

A fost protest în București, marți, în timp ce parlamentarii români au dezbătut extinderea utilizării permisului de sănătate COVID-19 la locul de muncă, relatează Euronews. România are a doua cea mai scăzută rată de vaccinare din Uniunea Europeană, cu doar 39,6% din populație complet vaccinată împotriva COVID-19, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC). Media pentru cele 31 de țări din UE/SEE este de 67,3%.

Eforturile de a crește rata de vaccinare, inclusiv o campanie împotriva dezinformării, au eșuat în mare măsură, iar noul guvern – format din Partidul Național Liberal (PNL) de centru-dreapta, Partidul Social Democrat (PSD) de stânga și UDMR al minorității maghiare, acum dorește să extindă utilizarea permisului COVID-19 la locurile de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel