Cele mai recente evoluţii ale Fondului Proprietatea, prezentate miercuri într-o conferinţă de presă

Fondul Proprietatea organizează miercuri o conferinţă de presă pentru a prezenta cele mai recente evoluţii ale fondului, precum şi deciziile luate la cea mai recentă Adunare Generală a Acţionarilor.

Conferinţa va fi susţinută de Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi Manager de Fond.

Pe 30 mai 2019, acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au atins un nou record, de 1,0150 lei, cu 15% peste valoarea de 0,8830 lei pe acţiune înregistrată la sfârşitul anului trecut şi cu 138% mai mult faţă de 0,4270 lei, preţul de închidere per acţiune la finele lui 2011, anul în care Fondul a fost listat pe Bursa de Valori Bucureşti.

Conform datelor prezentate de administratorul Fondului, Franklin Templeton Investment Management Ltd.,
preţul acţiunii a urmat un trend ascendent în mod constant de la preluarea conducerii Fondului Proprietatea, având un randament total de peste 165% de când Fondul a fost listat pe Bursa de la Bucureşti.

Pe parcursul ultimilor opt ani, Fondul a distribuit acţionarilor un total de 11,95 miliarde de lei (3,27 miliarde de dolari). 

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea ('Fondul') a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Fondul este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este maximizarea randamentelor către acţionari şi creşterea valorii activului net pe acţiune prin investiţi realizate, în principal, în acţiuni şi valori mobiliare româneşti. 

Fondul se tranzacţionează pe Bursa de Valori Bucureşti din 25 ianuarie 2011 şi a fost listat pe segmentul Specialist Fund Market London Stock Exchange prin intermediul certificatelor de depozit ('GDR-uri') la data de 29 aprilie 2015. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel