Urmărește emisiunea live


Ceai sau cafea? Cercetătorii au aflat ce te face să alegi una dintre băuturi

Ce anume determină preferinţa noastră pentru ceai sau cafea? Gusturile sunt determinate parţial ''genetic'', potrivit unui studiu australian publicat în revista ştiinţifică Nature, relatează vineri AFP. 

"Studiul a fost realizat pe un eşantion foarte mare", pentru a demonstra că "percepţia gustului amărui influenţează preferinţa pentru ceai sau cafea", a precizat pentru AFP Daniel Liang-Dar Hwang, de la Universitatea Brisbane, coautor al studiului, relatează vineri AFP.  Potrivit acestuia, persoanele care prezintă cea mai mare sensibilitate la gustul amar al cafelei sunt, în mod paradoxal, cei care o consumă cel mai mult. 

Acest fapt sugerează că băutorii de cafea dezvoltă un gust sau o capacitate de a detecta cafeina, a precizat profesorul de medicină preventivă Marilyn Cornelis, coautorul studiului. "Genetica determină într-o mai mare măsură percepţia gustului amar decât percepţia dulcelui", explică Dianel Liang-Dar Hwang. Percepţia gusturilor este, în aceeaşi măsură, influenţată de comportamentele noastre. "Chiar dacă, în mod natural, oamenilor nu le place gustul amar, putem învăţa să apreciem alimentele amărui", a explicat cercetătorul. 

"Băutorii de cafea fiind, în general, mai sensibili la amărui decât băutorii de ceai au o probabilitate mai mare de a aprecia gustul amar al altor alimente, precum legumele verzi", spune cercetătorul. Studiul, bazat pe datele genetice ale circa 438.000 de britanici, nu poate fi generalizat la alte ţări şi culturi, potrivit autorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel