Catedrala Mântuirii Neamului NU primește bani de la buget pentru 2016

Guvernul nu a alocat niciun ban pentru lăcașurile de cult în proiectul de buget pentru anul 2016. Asta înseamnă că nici Catedrala Mântuirii Neamului nu va mai primi bani de la bugetul de stat, potrivit Digi24

Mai marii BOR nu sunt mulțumiți de decizia luată de Guvernul Cioloș, chiar dacă în ultimii doi ani s-au alocat peste 325 de milioane de lei din bugetul de stat pentru lăcașurile de cult.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu a declarat, conform sursei citate că: "Vorbim despre un proiect, un proiect nu înseamnă o lege finală. Este o veste care nu ne poate bucura, dar considerăm că construcțiile incepute, inclusiv proiectul Catedralei naționale va putea fi continuat, întrucât conform legii Catedralei din 2005, fondurile alocate pentru această importantă construcție nu provin doar din partea statului".

[citeste si]

Nici Patriarhul Daniel nu a fost mulțumit. "Suntem de acord nu numai să impoziteze veniturile, ci să și renunțăm la salarii de la stat, dacă ni se dă înapoi ceea ce în mod abuziv ne-a luat statul ca proprietăți. Noi nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la stat tot timpul, dar statul să dea înapoi ceea ce a luat și cu tot echilibrul acesta nu mai avem nevoie de salarii de la stat și altele", a spus Patriarhul Daniel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel