Carmen Dan a preluat șefia Afacerilor Interne ale Consiliului European

Carmen Dan a preluat șefia Afacerilor Interne ale Consiliului European
Carmen Dan a preluat șefia Afacerilor Interne ale Consiliului European

Ministerul Afacerilor Interne, condus de Carmen Dan, a preluat, pentru șase luni, șefia componenței de Afaceri Interne a Consiliului UE, a cărui Președinție România o asigură începând de la 1 ianuarie.

MAI va organiza în România, în cele șase luni ale președinției române, 20 de evenimente informale. Dintre acestea, două reuniuni vor fi la nivel ministerial, nouă reuniuni la nivel de înalți funcționari, directori și șefi de agenții, și nouă reuniuni la nivel de experți.

„Primul eveniment de acest gen va avea loc la București, în intervalul 29-31 ianuarie, va fi organizat de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și va avea că tema pregătirea la dezastre cu probabilitate redusă de producere, dar cu impact major", potrivit MAI.

Reuniunea Informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, la nivel de miniștri, va fi următorul eveniment și se va desfășura tot la București, în perioada 7-8 februarie 2019. Tot în această perioada, Ministerul Afacerilor Interne va conduce 20 de grupuri de lucru, va furniza expertiză pentru 10 grupuri de lucru aflate în responsabilitatea altor ministere și va participa cu specialiști la alte 3 grupuri de lucru la nivelul agențiilor europene.

Priorități MAI


„Printre prioritățile pe componentă de afaceri interne a Președinției Române a Consiliului se numără continuarea unor dosare importante aflate în prezent în lucru, precum migrația, gestionarea frontierelor externe și consolidarea securității interne a Uniunii Europene", se arată într-un comunicat de presă.

Citește și: Carmen Dan, mesaj pentru români: Cred în oameni! Cred că putem fi mai toleranţi

Alte dosare pe care Ministerul Afacerilor Interne din România le va trata cu prioritate pe timpul deținerii Președinției Consiliului UE sunt cele reprezentate de combaterea conținutului terorist din mediul on-line și dezvoltarea la nivelul UE a principiului community policing.

„Conceptul de community policing este o inițiativa a Ministerului Afacerilor Interne român menită să ușureze relaționarea dintre forțele de ordine și comunitățile de expați aflate în Statele Membre ale Uniunii Europene. România deține o expertiză notabilă în acest domeniu, polițiștii români desfășurând misiuni la nivel operativ în state precum Italia, Spania, Franța sau Bulgaria. Misiunile s-au finalizat cu rezultate foarte bune în domeniul prevenirii și combaterii criminalității cu autori sau victime cetățeni români domiciliați în țările menționate", mai precizează MAI.

Citește și: Președinție Consiliul UE. Corina Creţu: Acest mandat are loc într-un moment plin de provocări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel