Olaf Scholz, întâlnire cu Marcel Ciolacu, la București. Chirieac: Este foarte importantă această vizită

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Astăzi are loc o întâlnire între cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și premierul Marcel Ciolacu.

Conform informațiilor difuzate de Realitatea TV, delegația cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, a ajuns la Palatul Victoria, acolo unde va avea o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu. Au fost luate măsuri de securitate stricte pentru această sosire. Cele mai importante intersecții au fost asigurate cu jandarmi și polițiști.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat, la televiziunea citată, dacă întâlnirea este într-o cheie electorală.

„Probabil că da. Este meritul lui Marcel Ciolacu, social-democrat, că a adus mulți oameni importanți din Partidul Socialist European la București, după ce în februarie a avut loc la Roma congresul partidului european socialist, acum a adus oameni importanți aici. Vizavi de întâlnirea cu Olaf Scholz - orice întâlnire între orice premier al României și orice cancelar al Germaniei este importantă. Germania este locomotiva Europei, cel puțin din punct de vedere economic, deci, este foarte important că are loc această vizită și cei doi mai stau de vorbă. Acum că s-o mai discuta și despre candidatura lui Klaus Iohannis la secretariatul general al NATO, foarte bine că se discută. Așadar, să salutăm această întâlnire așa cum salutăm orice șef de stat european, membru UE și NATO, care vine la București”, a precizat Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel