BRK Financial Group devine de joi Market Maker al Emitentului pentru AAGES

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a stabilit cadrul general care permite implementarea conceptului de Market Maker al Emitentului (MME), iar începând cu 8 august 2019, BRK Financial Group devine primul Market Maker al unui emitent tranzacţionat la BVB, respectiv al companiei AAGES, listată la BVB în urmă cu doi ani, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

"Este pentru prima dată când un intermediar semnează un contract direct cu un emitent pentru susţinerea lichidităţii. Acest lucru a devenit posibil pentru ca am reuşit să stabilim cadrul general de derulare al programului. Market Maker-ul Emitentului devine astfel o realitate care creează premisele de îmbunătăţire a lichidităţii. Ne-am dori ca tot mai mulţi emitenţi să urmeze acest exemplu şi să folosească această oportunitate", a declarat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti.

Market Maker-ul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum şi cu BVB.

"Obiectivul urmărit de către AAGES prin semnarea unui contract privind activitatea de market maker pe piaţa reglementată la vedere cu SSIF BRK Financial Group este creşterea lichidităţii acţiunilor firmei şi, prin aceasta, sporirea încrederii investitorilor potenţiali interesaţi în achiziţionarea acţiunilor AAGES", a precizat Gabor Molnar, director general AAGES.

La rândul său, Răzvan Rat, director general adjunct în cadrul BRK Financial Group a menţionat că angajamentul companiei privind dezvoltarea pieţei de instrumente financiare locale se concretizează prin lansarea unui nou serviciu oferit, respectiv cel de market making pentru acţiunile unui emitent dinamic şi care, probabil, va avea o altă vizibilitate în rândul investitorilor odată cu creşterea lichidităţii tranzacţiilor. 

"Sperăm să putem transfera din expertiza dobândită în ultimii ani ca emitent şi furnizor de lichiditate pe produsele structurate tranzacţionate la BVB (certificate turbo şi certificate cu capital protejat) şi pe piaţa spot, să contribuim la creşterea volumelor tranzacţionate pe bursa locală, dezideratul comun al participanţilor la piaţă,' a spus Razvan Rat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel