EXCLUSIV  Bogdan Teodorescu: Construcția PNL - USR, o ficțiune. Se URĂSC cu sinceritate!

Captură DC News
Captură DC News

Bogdan Teodorescu, jurnalist, a scos în evidență modul în care cele două partide principale aflate în actuala coaliție de guvernare se opun profund la nivelul programului politic. 

Răzvan Dumitrescu și Bogdan Teodorescu au dezbătut probleme care au caracterizat alianța aflată la guvernare, în special lipsa de aliniere a obiectivelor celor 2 partide. Divergențele au ieșit la suprafață în urma diferențelor de opinie asupra PNRR, dar și în privința noului proiect de lege privind vârsta de pensionare, care presupune ca românii să iasă din câmpul muncii mult mai târziu. 

„Noi revenim la discuția pe care spațiul public românesc o poartă deja de vreo 6 luni, aceea că această coaliție nu se bazează pe valori funcționale, noi știm lucrul acesta, l-am văzut foarte clar. Cele 2 partide au foarte puține lucruri în comun. În sine partidele au fost aliate până în 2019 când țara era condusă de o puternică forță de stânga aflată sub comanda lui Dragnea în sprijinul lui Tăriceanu și atunci aceste partide s-au aliat din opoziție în speranța de a opri acea forță. În secunda în care PSD s-a descompus, coaliția aceea s-a descompus, în anul 2019, după încarcerarea lui Liviu Dragnea, toată construcția USR - PNL este de fapt o ficțiune. 

”USR și PNL se urăsc cu sinceritate”

Noi trăim în mijlocul unei ficțiuni în care avem de fapt parteneri în coaliție 2 partide care, deși nu îmi place să folosesc termenul ăsta, se urăsc cu sinceritate. Dacă vă uitați pe documentele programatice ale USR-ului, o să constatați că o bună parte din criticele pe care ei le aduc clasei politice în România se referă fix la PNL. Dacă auziți ce spun mai cu jumătate de voce, mai cu voce întreagă diverși lideri naționali sau locali ai PNL, vă explică, amănunțit de multe ori, că cea mai mare problemă pe care o au ei în activitatea lor politică este USR, nicidecum opoziția. Deci noi avem de-a face cu un guvern în care cele 2 părți majore ale lui se ciocnesc semnificativ și continuu. 

Cele două partide nu au o țintă comună. Au ținte diferite și de multe ori aceste ținte se referă la faultarea partenerului de coaliție”, a declarat Bogdan Teodorescu în cadrul dezbaterii ”Ce se întâmplă?”, realizată de Răzvan Dumitrescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel