Bayer Leverkusen cucerește titlul în Bundesliga pentru prima dată în istorie

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Echipa germană Bayer Leverkusen a realizat o performanță istorică duminică, învingând cu un impresionant scor de 5-0 gruparea Werder Bremen, pe teren propriu, în etapa a 29-a din Bundesliga. Această victorie i-a asigurat matematic titlul de campioană în Germania.

Cu un avans confortabil de 16 puncte înaintea ultimelor cinci etape de campionat, Bayer Leverkusen și-a consolidat poziția de lider și a adus acasă primul său titlu de campioană din istorie. Acest succes este remarcabil mai ales pentru că în ultimii 11 ani titlul a fost dominat de Bayern Munchen, iar acum Bayer Leverkusen a reușit să întrerupă această hegemonie.

Elevii lui Xabi Alonso au sărbătorit această realizare istorică în fața propriilor suporteri, pe BayArena, oferindu-le acestora o victorie categorică împotriva lui Werder Bremen. Victor Boniface a deschis scorul în minutul 25, iar după pauză, gazdele au dominat în mod clar terenul de joc. Granit Xhaka a marcat pentru 2-0 în minutul 60, iar Florian Wirtz a completat show-ul cu o triplă de goluri, în minutele 68, 83 și 90.

În clasamentul Bundesliga, Bayer Leverkusen ocupă acum prima poziție, cu un total de 79 de puncte, fiind urmată de Bayern Munchen, care se află pe locul secund, cu 63 de puncte, și de VfB Stuttgart, care se clasează pe locul trei, tot cu 63 de puncte.

Această victorie istorică reprezintă nu doar un moment de glorie pentru Bayer Leverkusen, ci și o schimbare semnificativă în peisajul fotbalului german, demonstrând că și alte echipe pot concura și reuși să cucerească trofee majore în fața unor cluburi de tradiție precum Bayern Munchen și Borussia Dortmund.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel