Băsescu: SRS, documente de la banca prin care Vântu spăla bani. PLUS: Guvernul să renegocieze acordul cu FMI

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a avut vineri, la ora 18:00, prima ieşire publică oficială de la declanşarea a două scandaluri de amploare ce-l au ca protagonist. Senatorul Sorin Roşca Stănescu susţine, cu acte, că în 2004, în conturile prezidenţiabilului alianţei D.A au intrat în plină campanie electorală 7 milioane de dolari, plecaţi de la o bancă din afară ţării, Laiki Bank, şi transferaţi prin băncile Brown Brothers Harriman and Corporation şi Bank of Canton of California San Francisco, pentru a li se pierde urma. Parchetul General spune că actele prezentate de liberal sunt false.

Tot săptămâna aceasta, presa a scris despre un teren de 300 de ha cumpărat de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, în Călăraşi, cu un credit bancar de un milion jumătate de euro. Este posibil ca preşedintele să se pronunţe în timpul acestei declaraţii de presă şi pe rezultatele negocierilor dintre Guvern şi FMI.

 Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Băsescu:

- săptămâna trecută am întors la parlament o lege în cuprinsul căreia se dădeau trei soluţii pentru radioul şi televiziunea publică: SRR şi SRTV pot înfiinţa o persoană juridoică de drept privat, nimic suspct. A doua variantă e că pot dobândi calitate de asociaţi în cadrul unei persoane de drept privat existente deja. Interesant. Cel mai interesant este punctul 3 care spune că SRR şi SRTV pot achiziţiona părţi sociale în cadrul unor societăţi existente. Toate acestea în mod deosebit punctul 2 şi 3 mă fac să suspectez guvernul că ţinta este TVR şi Radioul. E foarte clar că situaţia lor economică este dificilă, că la TVR se fac achiziţii absolut nesăbuite de mijloace de transport. Sigur că baza modificării legii de funcţionare un post mai puternic financiar, care mai face achiziţii pe la ICA, sunt televiziuni care au în spate resurse financiare care pot face din TVR o anexă a unui grup media existent.

-Această lege are o ţintă, de punere sub control total sub interes de partid a SRR şi SRTV.

-Se încearcă realizarea unui monopol pe audiovizual, care să includă şi Televiziunea Publică.

-Întâmplarea cu Sorin Roşca Stănescu: Îmi menţin integral caracterizarea pe care i-am făcut-o. A fost un joc mult mai larg, care din păcate pentru el l-am înţeles din prima clipă, dar am fost curios până unde merge, el şi marii-ganditori de la Antena 3. promovarea acestei minciuni nu a fost întâmplătoare.O fundaţie care ţine de domnul Voiculescu au fost depuse din februarie. Nimeni nu putea să dea o soluţie favorabilă petentei fundaţii, dar ieşirea publică a lui Sorin Roşca Stănescu a fost una precipitată. Intrase în dificultate pentru că anterior declarase că am conturi în Seychelles.

- I-am intentat o acţiune în instanţă pentru declaraţia iniţială. Aş vrea să vă clarific povestea acestor documente pe care le-a scos. Ele vin de la o anumită firmă din Cipru. Nefericită idee să foloseşti această firmă pentru că e firma prin care SOV a spălat bani, iar acest lucru se află acum în investigarea procurorilor. Ştiu ce am cerut în mod repetat preşedintelui Ciprului, deschiderea comisiei rogatorii pentru ca procurorii să aibă acces la informaţii.

- Declaraţia vine la o zi după ce şeful statului l-a acuzat pe senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu că a prezentat documente false atunci când a susţinut că a folosit bani negri în campania electorală din 2004.

- Ghinionul lui SRS şi SOV e că prin această firmă s-au virat bani domnului Popa care era în Indonezia.

- Sorin Ovidiu Vântu este parte a acestei manopere. lansarea către Poliţie a acestor documente în februarie a avut rolul de a pune procurorii pe drumuri greşite, în speranţa că o să fie dosarul întârziat  şi o să se termine mandatul meu şi să se îndeplinească dorinţa de a pune sub control ce se întâmplă pe la parchete.

- Este bine să nu aibă nicio speranţă că voi fi mai puţin vigilent.

- Soluţionarea şi culegerea de informaţii pe spălarea de bani făcută de Sorin Ovidiu Vântu a necesitat informaţii la cel mai înalt nivel.

- Pentru că preşedintele Senatul vrea să facă şi o comisie. Dacă tot se întrunesc la grupul parlamentar public îl rog pe Crin Antonescu să-l întrebe pe SRS dacă la data de 3.02. 2004 i s-au virat în cont  suma de 299,672 de dolari.

- Cam asta despre marele senator SRS, senator al patriei, să pună de o comisie. Şi poate îl cheamă şi pe Vântu la o audiere. Ce ghinion.

- Am cerut desecretizarea arhivei Dunărea.

-Sunt în posesia proiectului de scrisoare care a rezultat în urma negocierile dintre Guvern şi FMI, este o negociere de proastă calitate, care nu dă şanse economiei româneşti. Public, rog guvernul să analizeze posibilitatea de a renegocia obligaţiile pe care şi le-a asumat cu FMI.

- (pământul din Călăraşi) Vreau să confirm că eu am convins-o să facă acest lucru pentru că mi-am dorit să cumpărăm pământ. Datorită veniturilor banca nu mă putea finanţa la această sumă. Este credit ipotecar garantat cu pământul. Vreau să-l trec pe numele meu că vreau să fiu eu fermierul și nu văd nimic rău.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel