Barna: Dacă nu votezi, nu contezi

Dan Barna / Foto gov.ro
Dan Barna / Foto gov.ro

Vicepremierul Dan Barna, copreședinte USR PLUS, a făcut o precizare, marți seară, despre importanța mersului la vot: Dacă nu votezi, nu contezi, spune Barna.

Vicepremierul Dan Barna a spus, după un dialog legat de faptul că USR PLUS a primit 16% din voturile românilor care s-au prezentat la urne, la alegerile parlamentare, că 'dacă nu votezi, nu contezi'.

El a subliniat apoi, la TVR1, că se referă la faptul că 'reprezentativitatea e dată de cei care merg la vot'.

Barna candidează pentru funcția de președinte al USR PLUS

În urmă cu câteva săptămâni, Dan Barna a spus că va candida pentru funcția de președinte al USR PLUS la Congresul din luna septembrie.

„Este un proiect la care am muncit foarte mult timp și doresc să duc mai departe acest proiect USR PLUS”, a spus Dan Barna, întrebat, într-o conferință de presă, la Sibiu, dacă va candida pentru funcția de președinte al partidului rezultat din fuziunea între USR și PLUS.

Alegerile interne vor fi organizate în toată țara la nivelul filialelor județene până la începutul lunii iulie, iar Congresul național va avea loc în luna septembrie.

„În momentul de față, suntem un singur partid. Practic, această fuziune, care a durat aproape doi ani, a ajuns la un rezultat și sunt foarte încântat la nivel personal că un proiect în care am crezut și care nu a fost simplu, pentru că au fost de-a lungul timpului mulți oameni care au încercat să bage bețe prin gard, am reușit să avem acest efort finalizat. Suntem foarte optimiști despre evoluția pe termen lung a organizației”, a mai spus Dan Barna.

Drulă, cele mai mari șanse la șefia USR. Cuc: 'Avea, probabil, în plan să îl saboteze pe Dan Barna'

"Pe domnul Drulă nu cred că l-a interesat niciodată PNRR-UL sau infrastructura. Eu cred că ele sunt o campanie proprie de imagine pentru a candida la preşedinţia USR. A avut câteva scandaluri intens mediatizate - şi cel de la metrou, unde nu a avut dreptate. Scandalul de la metrou i-a dat notorietate. (...) Planul a fost să bage metroul în insolvență. Probabil nsite şmecheri vor veni şi vor lua contractele cu spatiile. Ce s-a întâmplat acolo a fost un abuz din partea ministerului.

Există un proces pe rol care trebuia să se ducă mai departe pentru ca procedura de transparentizare pentru acele spaţii a fost începută din 2017. Nu a făcut-o domnul Drulă, n-a pornit el războiul. (...) Ce a făcut el a fost un scandal doar pentru a-şi satisface egoul şi pentru că avea probabil în plan să îl saboteze pe Dan Barna şi să candideze", a spus Răzvan Cuc, la DCNewsTV.

"Domnul Cătălin Drulă, pe surse, ne daţi şi dumneavoastră această informaţie, este USR-istul cu cele mai mari şanse pentru preşedinţia partidului", a spus analistul politic Bogdan Chirieac. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel