Atenție, șoferi! Se iau probe de benzină şi motorină din stațiile de distribuție. Ce se întâmplă

Ministerul Energiei va preleva şi va analiza probe de benzină şi motorină din staţiile de distribuţie. Motivul acestei decizii.

Ministerul Energiei va preleva şi va analiza probe de benzină şi motorină din staţiile de distribuţie, pentru a monitoriza calitatea acestora, potrivit unui proiect de ordin publicat pe site-ul instituţiei. Astfel, autoritatea competentă, adică ministerul, va actualiza o listă cu staţiile de distribuţie şi/sau cu amplasamentele comerciale unde sunt distribuiţi carburanţii auto, în funcţie de caz. Aceasta listă trebuie să fie actualizată în fiecare an.

Amplasamentele pot fi ulterior împărţite, dacă există informaţii suficiente, în amplasamente ale principalelor companii petroliere, super-/hipermarketuri şi amplasamente independente. Cantitatea totală necesară pentru cele trei probe (proba de laborator, contraproba şi proba martor) este de 9 litri pentru eşantionarea de benzină şi 4,5 litri pentru eşantionarea de motorină.

Ministerul Energiei va selecta aleatoriu locurile de prelevare 

Operatorii economici care introduc pe piaţă benzină şi motorină sunt obligaţi să verifice în laboratoarele proprii sau în alte laboratoare, pentru fiecare lot de benzină şi motorină introdus pe piaţă, toate specificaţiile tehnice prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 80/2018 şi Legea nr. 311/2018, cu modificările şi completările ulterioare. Operatorii economici au obligaţia de a păstra înregistrarea tuturor cantităţilor de benzină şi motorină comercializate, precum şi rapoartele de încercări aferente acestora, cel puţin cinci ani.

Ministerul Energiei va selecta aleatoriu locurile de prelevare - proporţional cu vânzările observate, folosind o listă a staţiilor de distribuţie şi a amplasamentelor comerciale actualizată furnizată de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi/sau alte instituţii abilitate. Simultan cu lista principală, Ministerul Energiei selectează aleatoriu încă un număr similar de staţii de distribuţie şi amplasamente comerciale, care urmează să fie utilizate cu acordul Ministerului Energiei în cazul în care o locaţie din cele alese anterior a fost închisă, nu funcţionează, nu dispune un anumit sortiment selectat pentru prelevare sau alte motive care fac imposibilă prelevarea în timp util a probelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel