Arrigo Sacchi, despre marii antrenori ai momentului: Gândim la fel

Un fost mare antrenor și-a dat verdictul despre antrenorii primei ligi engleze, Premier League.

Cele mai bune echipe din ultimul sezon se bucură de antrenori extraordinari precum Jurgen Klopp, Pep Guardiola și Mauricio Pochettino, iar comparațiile între aceștia și Arrigo Sacchi nu au încetat să apară.

Însă, vorbind pentru Sportsmail, Sacchi, care a câștigat cupe europene consecutive cu AC Milan, este convins că Guardiola și Klopp audus performanța la un nivel și mai înalt.

Întrebat dacă ei pot fi considerați fiii săi din punct de vedere al antrenoratului, Sacchi a râs și a zis: „Eu am numai fete!".

„Fotbalul lor este similar cu al meu și le apreciez valorile, cultura și mentalitatea. Echipa mea, Milan, a inovat, iar echipele lui Guardiola și echipele lui Klopp continuă să inoveze.".

Klopp le-a ținut un discurs jucătorilor, înainte de victoria din Finala UEFA Champions League, spunând: „Dacă pierdem, trebuie să fie cea mai bună înfrângere posibilă. Trebuie să dăm totul.".

Sacchi a văzut în acel discurs reflexia propriei filosofii.

„În cartea mea sunt multe fraze similare pe care iubeam să le spun înainte ca jucătorii să intre pe teren.".

„Mereu mi-a plăcut să-i încarc pe jucătorii mei cu dorința de a-și împinge limitele. În notițele mele, am scris că victoria este importantă când este amplificată și ajutată de frumusețea jocului prestat", a zis Sacchi.

Vorbind la adresa marilor antrenori contemporani, Klopp și Guardiola, el a spus: „Ei gândesc precum gândesc și eu. Avem datoria de a face publicul să se bucure de fotbal, să fie entuziasmat de el. Producerea unui fotbal măreț este mult mai complicat decât simpla discutare a subiectului.".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel