Arafat: ”Decizii foarte clare!”. Semnal-cheie

Irina Constantin / 30 iun 2018 / 17:25 Salveaza PDF Comentarii
Raed Arafat
Descriere foto: Raed Arafat

Raed Arafat a mers astăzi la Buzău, unul dintre județele afectate de inundații. Secretarul de stat în MAI a dat un semnal clar autorităților. 

”Sunt situaţii punctuale grave, dar nu putem compara situaţia cu ce a fost în 2005. Nu ştiu dacă se impune decretarea stării de alertă în vreo localitate, însă această decizie nu o pot lua eu, ci autorităţile locale şi Prefectura. Important este acum să venim în sprijinul oamenilor, nu să ne gândim cine plăteşte”, a declarat Raed Arafat.

Întrebat de jurnalişti dacă în opinia sa autorităţile locale şi judeţene şi-au făcut treaba în această perioadă, Raed Arafat a spus că toată lumea încearcă să rezolve problemele, însă deciziile trebuie luate imediat, pe plan local, şi nu trebuie aşteptată reacţia de la centru.

”Toată lumea încearcă să rezolve problemele, dar trebuie luate decizii foarte clare. Sunt momente care necesită decizii imediate, nu trebuie aşteptate decizii la nivel central. Trebuie rezolvate întâi problemele şi să venim în sprijinul oamenilor, apoi să vedem cum se rezolvă restul problemelor, cine plăteşte”, a declarat Raed Arafat.

Peste 500 de persoane au fost evacuate din locuinţe din cauza viiturilor. Conform Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt afectate de inundaţii 72 de localităţi din 16 judeţe, unde în sprijinul oamenilor intervin aproximativ 20.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25