Apa de orez, aliatul părului sănătos, strălucitor și mătăsos. Cum se prepară produsul care salvează buclele

Apa de orez, aliatul părului sănătos, strălucitor și mătăsos. Cum se prepară produsul care salvează buclele.  Sursa - freepik.com
Apa de orez, aliatul părului sănătos, strălucitor și mătăsos. Cum se prepară produsul care salvează buclele. Sursa - freepik.com

Există o gamă largă de produse cosmetice, care mențin strălucirea și sănătatea podoabei capilare.

 

Alături de acestea, doamnele și domnișoarele apelează și la remediile naturiste. Unul dintre ele este  apa de orez. Decoctul din cereale de orez are proprietăți magice și dă strălucirea dorită buclelor.  Prin urmare, multe doamne se întreabă cum se folosește corect apa de orez.

Iată 5 proprietăți ale apei de orez

Apa de orez a fost folosită pentru îngrijirea părului încă din China antică, așa că beneficiile infuziei au fost studiate și dovedite de secole. Multe femei doresc să accelereze creșterea părului, să scape de firele căzute și vârfurile despicate, iar acest remediu le poate ajuta.

Beneficiile incredibile ale verzei murate: 4 motive să o consumi regulat

În primul rând, decoctul de orez ajută la eliminarea vârfurilor despicate. Părul va deveni sănătos și strălucitor, după ce va fi spălat cu apa de orez.

În al doilea rând, apa de orez protejează firele de păr de deteriorare. Acest efect este posibil datorită cantității mari de vitamina B6, care redă elasticitate firelor de păr și le face mai rezistente la factorii externi.

Cura tibetană cu usturoi, un remediu natural la îndemână. Iată cum se prepară tinctura

În al treilea rând, apa de orez accelerează creșterea părului. Datorită cantității mari de aminoacizi și a vitaminelor B, C, D, apa de orez întărește firele de păr și stimulează creșterea.

Apa de orez oferă părului strălucirea dorită. Acest remediu popular face buclele moi și uniforme și le dă o strălucire sănătoasă fără proceduri suplimentare.

Uleiurile esențiale combat oboseală: aromele naturale îți vor da energie și te vor înveseli

Apa de orez poate înlocui balsamul. Părul va fi mai ușor de pieptănat după ce este spălat cu apă de orez. Datorită vitaminelor A și C,  părul va fi mai ascultător și va avea un aspect îngrijit. 

Apa de orez pentru păr. Rețeta

Există două moduri de a pregăti acest remediu natural: tinctură și decoct. În primul caz, orezul se acoperă cu apă și se lasă la infuzat timp de 2-3 zile într-o cameră întunecată.

A doua opțiune este decoctul. În acest caz, părul se spală cu apa care rămâne după gătirea orezului. Păstrează apa de orez într-un recipient de sticlă la frigider.  

Secretul slăbitului, descoperit de un nou studiu. Dietele sunt total ineficiente dacă nu faci asta

Aplică apă de orez pe păr după prima șamponare și lasă-o să acționeze circa 20 de minute. Pentru un efect maxim, părul poate fi acoperit cu un prosop. Substanțele utile din apa de orez sunt absorbite în scalp și vor îmbogăți foliculii de păr. Apoi, părul se clătește bine.

După ce ai folosit un produs natural de îngrijire a părului, nu trebuie să aplici balsamuri și măști. Părul trebuie lăsat să se usuce în mod natural, fără a folosi un uscător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel