Secretul slăbitului, descoperit de un nou studiu. Dietele sunt total ineficiente dacă nu faci asta

Secretul slăbitului, descoperit de un nou studiu. Dietele sunt total ineficiente dacă nu faci asta / Foto: Pixabay
Secretul slăbitului, descoperit de un nou studiu. Dietele sunt total ineficiente dacă nu faci asta / Foto: Pixabay

Un nou studiu a descoperit care este, de fapt, secretul slăbitului.

Cel mai bun mod de a pierde în greutate este prin reducerea totală a caloriilor, sugerează un nou studiu, scrie Daily Mail. O echipă de cercetare a Universității Johns Hopkins a descoperit că ora mesei este irelevantă pentru numărul de kilograme pe care o persoană le pierde în timp. În schimb, consumul de mese mai mici, cu mai puține calorii este cheia pentru a pierde kilogramele.

Postul intermitent, când o persoană mănâncă doar în ferestre de opt sau zece ore pe parcursul zilei, a devenit tot mai popular în ultimii ani, cu oameni ca Elon Musk și Halle Berry lăudându-l. Deși poate ajuta o persoană să controleze pofta de mâncare și să reducă consumul de calorii, doar numărarea de bază a caloriilor este eficientă.

Cercetătorii care și-au publicat concluziile miercuri în Journal of the American Heart Association au adunat date de la 550 de adulți din Maryland și Pennsylvania. Folosind o aplicație numită Daily24, participanții și-au înregistrat activitățile de dormit și alimentație în fiecare zi. După șase luni de strângere a datelor, cercetătorii s-au uitat la câte calorii consumă o persoană în fiecare zi și cât timp a trecut între fiecare masă. De asemenea, participanții au raportat în mod regulat greutatea lor.

Pierderea în greutate este determinată de aportul caloric

Astfel, cercetătorii au descoperit că numărarea caloriilor a fost singurul factor care a contat când a fost vorba de pierderea în greutate. Chiar și atunci când o persoană așteaptă o perioadă lungă între mese sau nu mănâncă câteva ore înainte de a dormi, nu a existat niciun efect asupra pierderii în greutate dincolo de aportul caloric.

S-a convenit de mult timp că pierderea în greutate este determinată de aportul caloric, o persoană care arde mai multe calorii decât mănâncă pierzând în greutate. Corpul arde caloriile ca energie pe tot parcursul zilei. Se crede că fiecare kilogram de pe corpul unei persoane reprezintă aproximativ 3.500 de calorii de energie.

Când o persoană are un surplus de calorii, energia suplimentară este stocată fie ca grăsime, fie ca mușchi, ceea ce duce la creșterea în greutate. Un deficit de calorii duce la pierderea în greutate, deoarece o persoană va elimina grăsimea și mușchii din corp.

Dacă ești slab nu înseamnă că ești și sănătos

Greutatea nu este singurul factor care determină cât de sănătoasă este o persoană. Cineva care mănâncă puține calorii - dar face alegeri alimentare proaste - poate fi mai slab, dar nesănătos. Mulți atribuie postului intermitent capacitatea de a schimba metabolismul unei persoane într-un mod care face ca pierderea în greutate să fie mai probabilă.

Organismul arde în mod natural calorii pe parcursul zilei. O persoană care arde mai multe calorii în timp ce desfășoară activități de zi cu zi are mai multe șanse să scadă în greutate. Susținătorii postului intermitent spun că acesta poate regla metabolismul unei persoane pentru a arde mai multe calorii în fiecare zi, ajutând-o să scape de kilograme.

Studiul echipei de cercetare a Universității Johns Hopkins constată contrariul, cu o corelație zero între ora mesei și pierderea în greutate.
Postul intermitent s-ar putea să nu fie chiar așa bun, totuși. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel