Alexander Isak, bucuros că poate vorbi suedeza la Real Sociedad

Atacantul suedez Alexander Isak s-a arătat bucuros că poate vorbi limba maternă la echipa de club, Real Sociedad, care s-a impus duminică datorită golului marcat de el pe terenul Celtei Vigo (1-0), în campionatul de fotbal al Spaniei.

Isak, introdus în minutul 75, a marcat după şapte minute, iar după meci a dezvăluit că vorbeşte în suedeză cu cel care i-a pasat decisiv la gol, norvegianul Martin Odegaard. Filiera scandinavă a ajutat-o pe Sociedad să urce pe poziţia a treia a clasamentului, la egalitate de puncte cu FC Barcelona, Atletico Madrid şi Sevilla, scrie Reuters.

"E bine să am pe cineva cu care să pot vorbi suedeza şi acesta e primul lui assist pentru mine dar sper că vor veni mai multe", a spus Isak despre relaţia lui cu norvegianul.

Odegaard, care va împlini în decembrie 21 de ani, şi-a luat revanşa după ce nu a reuşit să se impună la Real Madrid, ce l-a împrumutat în vară la clubul basc. Isak, care a făcut 20 de ani în septembrie, a început să se adapteze în La Liga, el fiind cumpărat în vară de echipa din Sebastian de la Borussia Dortmund.

Isak are două goluri în La Liga. De asemenea, el a punctat de patru ori în zece meciuri pentru naţionala Suediei, ce va juca pe 15 noiembrie împotriva României, pe Arena Naţională din Bucureşti, în preliminariile EURO 2020.

Isak este cel mai tânăr fotbalist al naţionalei Suediei care a marcat într-un meci oficial, în 2017, contra Slovaciei, când avea doar 17 ani şi 113 zile.

Printre naţionalele din Grupa F a preliminariilor EURO 2020 este şi Norvegia, ce are în Odegaard un om de bază. Spania, liderul grupei, a obţinut deja calificarea la turneul final.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel