Adrian Ursu, GLUMA ZILEI după ce prețul benzinei a EXPLODAT. Noua replică ”de Dorobanți”

foto ilustrativ pixabay/ Adrian Ursu și cifra octanică, gluma zilei după ce prețul benzinei a crescut
foto ilustrativ pixabay/ Adrian Ursu și cifra octanică, gluma zilei după ce prețul benzinei a crescut

Prețul carburanților crește accelerat, ajungând la o valoare aproape dublă față de anul trecut. 

Jurnalistul Adrian Ursu a făcut haz de necaz, la Antena 3, în emisiunea ”Decisiv”, realizată de Cătălina Porumbel. Vorbind despre prețul carburanților care a ajuns până la 7 lei, Adrian Ursu a spus că atunci când un tânăr va dori să ”agațe” pe Dorobanți va întreba ”Vrei să-ți dau ceva cu cifra octanică mare?”.  ”Mă rog, dacă știu ce-i cifra octanică...” a continuat el. 

”Le-ai dat greu!” a remarcat Cătălina Porumbel. 

Benzina standard costă astăzi, 18 octombrie 2021, între 6,15 și 6,35 lei. Benzina premium a ajuns la valori de 6,69 lei, 6,93 lei și chiar 7 lei fix, astăzi, 18 octombrie 2021, arată Monitorul prețurilor. 

Ce e cifra octanică și unde o găsești la pompă

Pentru cei care nu știu, cifra octanică este un indicator privind cât de mult poate fi comprimat carburantul înainte de a exploda. Definiția standard este că aceasta reprezintă rezistența unui combustibil la detonație. ”Motoarele comprimă un amestec de combustibil și aer și, când compresia este maximă, amestecul este aprins de o bujie, iar explozia acestuia generează în cele din urmă mișcarea motorului și a întregii mașini.” explică Radu Dumitru, pe blogul său.  La pompă, vei observa ”Benzină 95 sau ”Benzină 100”, unde 95 sau 100 reprezintă cifra octanică. 

În urmă cu două luni, în 15 august 2021, dcnews.ro scria că un litru de benzină standard costa între 5,77 și 5,88 de lei, în funcție de benzinărie. O benzină mai bună (premium) sărea de 6 lei, ajungând până la 6,24 sau chiar 6,53 lei. 

Adio benzina de 5 lei! 

În trecut, PNL și-a asumat să scadă prețul la pompă al combustibilului, eliminând o suprataxă pentru care acuzat era Mihai Tudose. Înainte de eliminarea supraaccizei, prețul la pompă era în România după cum urmează: benzină standard: 5,51 lei, benzină premium: între 5,66 și 6,27 lei, în funcție de benzinărie. După eliminarea taxei, prețurile ajunseseră la  5,17 - 5,27 lei (standard) sau între 5,32 și 5,93 lei (premium). 

În perioada pandemiei, șoferii s-au bucurat de prețuri extrem de bune la pompă, de până-n 5 lei, însă, odată ce piața-și revine, bubuie prețurile la toate materiile, de la energie, combustibil, materiale construcții până la produsele de la raft, imobiliare, mașini. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel