EXCLUSIV  Vâlcu, glumă TARE. Soluție la scumpirea benzinei

foto pixabay/ Vâlcu, soluție la scumpirea benzinei
foto pixabay/ Vâlcu, soluție la scumpirea benzinei

Val Vâlcu a făcut o glumă tare despre scumpirea benzinei. 

Prețul la pompă a explodat, însă nu pare să deranjeze pe nimeni, deși generează scumpiri în lanț. 

La finalul emisiunii ”Deferiți mass-media” de vineri, jurnalistul Val Vâlcu a spus, despre scumpirea benzinei, că ”e o soluție pe care ne-a dat-o și premierul: în loc să dai alcoolul pe gât, îl bagi în rezervor”, moment care a încheiat emisiunea în hohote de râs. 

Gluma lui Val Vâlcu vine în contextul în care, în SUA, premierul a ales să bea alcoolul și să se urce și sub influența lui la volan, ceea ce-l implică, 21 de ani mai târziu, într-un scandal de proporții ce-i clatină inclusiv scaunul de premier. 1,61 alcoolemie a avut premierul Florin Cîțu atunci, cu mult peste limita legală extrem de permisivă din Iowa, de 0,8 la mie. A primit, pentru gestul său, pedeapsa: 48 de ore de închisoare, 1.000 de dolari amendă. Spunea că a fost nevoie să-și vândă mașina și să meargă un an pe jos. În zilele noastre, Florin Cîțu spune că nu s-a gândit să-și dea demisia din cauză că n-a informat asupra dosarului său din SUA. În plus, consideră că nu existau motive pentru a informa despre acest aspect atât timp cât cazierul său din România e curat. 

Prețul la pompă, comparație cu 2019 și 2020

Astăzi, 1 litru de benzină standard costă între 5,77 și 5,88 de lei, în funcție de benzinărie. O benzină mai bună sare de 6 lei, ajungând până la 6,24 sau chiar 6,53 lei. 

În trecut, PNL și-a asumat să scadă prețul la pompă al combustibilului, eliminând o suprataxă pentru care acuzat era Mihai Tudose. Înainte de eliminarea supraaccizei, prețul la pompă era în România apropiat de cel de astăzi (benzină standard: 5,51 lei, benzină premium: între 5,66 și 6,27 lei, în funcție de benzinărie). După eliminarea taxei, prețurile ajunseseră la  5,17 - 5,27 lei (standard) sau între 5,32 și 5,93 lei (premium). 

În perioada pandemiei, șoferii s-au bucurat de prețuri extrem de bune la pompă, de până-n 5 lei, însă, odată ce piața-și revine, bubuie prețurile la toate materiile, de la energie, combustibil, materiale construcții până la produsele de la raft, imobiliare, mașini. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel