Adevărata listă a rușinii. Lista datoriilor statului, cerută de Eugen Teodorovici

Bogdan Bolojan / 12 apr 2017 / 17:34 Salveaza PDF Comentarii

Preşedintele Comisiei de buget, finanţe a Senatului, social-democratul Eugen Teodorovici, a anunţat, miercuri, că i-a cerut ministrului Viorel Ştefan să posteze pe site-ul MFP lista celor cărora statul are să le dea bani, aceasta fiind "lista cu adevărat a ruşinii". 

"I-am cerut domnului ministru de trei, patru ori să posteze pe site-ul Ministerului de Finanţe o listă cu cei la care statul are de dat bani, nu lista cu cei de la care are de luat, pentru că aia este lista ruşinii. Lista care au de dat la stat bani, aceia plătesc pentru acele întârzieri penalităţi, care sunt sume mai mari decât la bancă. Lista cu adevărat a ruşinii este cea la care statul are de dat şi aş vrea să văd şi eu că statul impune pe fiecare zi de întârziere o penalitate pe care să o dea. Asta este o abordare corectă din partea ministrului de Finanţe, pe care, din păcate, văd că nu o are, sper să o aibă cât de curând. (...) O să înceapă să facă drumuri către comisia noastră de buget, finanţe", a afirmat Teodorovici, la Palatul Parlamentului. 

El a spus că Viorel Ştefan are obligaţia să respecte programul de guvernare, dar, pe de altă parte, "nu trebuie să rămână cramponat" în această zonă. 

"Dânsul (Viorel Ştefan - n.r.) are obligaţia, în primul rând, să respecte ceea ce este scris în programul de guvernare, pe de o parte. Pe de altă parte, nu trebuie să rămână cramponat în această zonă. Acest Guvern totuşi nu vreau să pară ca un Guvern care strict mecanic acţionează la guvernare. (...) Nu opreşte nimeni pe niciun ministru să vină şi cu o parte creativă. Adică, în zona de finanţe, de fisc unde ştie toată lumea că e foarte mult de lucru, poţi să vii cu măsuri care să aducă o viaţă mult mai bună zi de zi. Ce îl opreşte pe domnul ministru de Finanţe să facă acest lucru?", a adăugat Teodorovici. 

Potrivit acestuia, programul de guvernare nu este un document fix, la el trebuie adăugate şi adaptate anumite măsuri, relatează Agerpres.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26