Putin i-a făcut factura Ucrainei: 165 miliarde de euro

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Ucraina va trebui să plătească 165 de miliarde de euro în următorii 10 ani pentru a deveni compatibilă cu standardele Uniunii Europene.

Liderul de la Kremlin și omologul său ucrainean s-au întâlnit, marți, la Minsk, la un eveniment ce ține de Uniunea Vamală. Este a doua întrevedere între Putin și Poroșenko de când acesta din urmă a fost ales președinte și prima oară când cei doi își strâng mâna. La ceremoniile care au marcat 70 de ani de la debarcarea Aliaților în Normandia, scurta întâlnirea a fost mediată de cancelarul Angela Merkel, iar la Belarus este prezentă șefa diplomației europene, Catherine Ashton.

Merkel: Ucraina este liberă să intre în Uniunea Euroasiatică

Potrivit lui Putin, Moscova a avertizat Kievul că semnarea Acordului de Asociere la UE echivalează cu sinuciderea economică, Rusia urmând să piardă și ea 2 miliarde de euro.

"Sectoare întregi ale industriei și agriculturii vor suferi un impact uriaș și vor fi implicații negative în ritmul de creștere al economiei și cu privire la șomaj", a spus președintele Rusiei, conform Russia Today.

Pierderi vor suferi și Belarus și Kazakhstan, membri ai Uniunii Vamale.

Putin a adăugat că Rusia va fi nevoită să anuleze toate contractele preferențiale privind importul și să treacă la un regim standard dacă Parlamentul ucrainean va ratifica acordul semnat în iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel