Economia Germaniei, lovitură grea: producția industrială, cea mai mare scădere din 2009

Producția industrială a Germaniei a scăzut mai mult decât economiștii preconizau în luna august, un semn în plus că economia "motorului" Europei se deteriorează.

Ministerul Economiei din Berlin a anunțat că producția a scăzut cu 4% procente față de luna iulie, cel mai mare declin din ianuarie 2009. "Economia industrială trece printr-o fază mai slabă", a spus ministrul într-un comunicat.

Economia Germaniei și-a încetinit ritmul pe fondul creșterii lente din zona euro, cea mai mare piață de export pentru Berlin, și a tensiunilor politice cu Rusia, care au condus la aplicarea de sancțiuni economice. În acest timp, Banca Centrală Europeană a menținut dobânzile la nivelul record de 0,05% într-o tentativă de a stimula recuperarea regională, cerând guvernelor să continue reformele structurale.

"Niveluri înalte de incertitudine pe termen lung ar putea însemna nu doar că investițiile vor fi amânate, ci chiar anulate", spune Evelyn Herrmann, economist al BNP Paribas SA din Londra, conform Bloomberg.

"Economia germaniei va evalua mai degrabă slab în a doua jumătate a anului", spune Ralph Solveen, șeful secției de cercetări economice la Commerzbank AG din Frankfurt, care preconizează că PIB-ul va suferi schimbări minore în al treilea trimestru.

Laszlo Andor, comisar european: Germania le face rău vecinilor. Trebuie să mărească salariile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel