Laszlo Andor, comisar european: Germania le face rău vecinilor. Trebuie să mărească salariile

[] []

16 aug 2014 / 20:50
Salveaza PDF Comentarii

Laszlo Andor, Comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, face rechizitoriul greșelilor Germaniei, a cărei politică "dăunează vecinilor" săi.

 

Ungurul crede că este neapărată nevoie ca Germania să crească salariile angajaților în linie cu productivitatea.

 

"Ar fi foarte important ca Germania să-şi multiplice investiţiile publice, să-şi stimuleze cererea şi să reducă excedentele comerciale excesive, care le fac rău vecinilor săi europeni. În vederea atingerii acestui obiectiv, o schimbare a politicii salariale este indispensabilă din punctul de vedere al Comisiei", într-un interviu acordat publicaţiei germane Die Welt care urmează să fie publicat duminică, conform lesoir.be.

"Creșterea salariilor a rămas în urmă în comparație cu evoluția productivității" de mai bine de zece ani în Germania, a criticat Andor. "Ar fi bine dacă salariile ar crește simetric cu productivitatea".

Dezbaterea privind mărirea salariilor a fost revitaizată de curând în Germania. Preşedintele Bundesbank Jens Weidmann a apreciat că salariile au o marjă de creştere de 3% în această ţară în care, în unele locuri "ne aflăm aproape într-o situaţie de ocupare completă a locurilor de muncă".

Într-o zonă euro care se află în continuare într-o stagnare economică, unor europeni le-a venit ideea că o mică stimulare a salariilor germane ar fi benfică tuturor, corectând astfel diferenţa de competitivitate şi stimulând totodată puterea de cumpărare a gospodăriilor din cea mai mare piaţă a zonei.

Piețele financiare, în stare de șoc. Ungaria, marea surpriză


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23