Piețele financiare, în stare de șoc. Ungaria, marea surpriză

Scăderea cu 0,2% în PIB-ul Germaniei, stagnarea Franței și alunecarea Italiei în recesiune pun presiune pe Banca Centrală Europeană să stimuleze activitatea. În timp ce  mai marii Europei au probleme, Ungaria a avansat în cel mai alert ritm din ultimii opt ani.

Ultimele statistici publicate de Eurostat, care arată că zona euro a înregistrat creștere zero în ultimele trei luni, au șocat piețele financiare, alimentând temerile că ar putea urma o nouă etapă în criza economică ce s-a întins pe 5 ani, notează The Guardian.

Analiștii au fost surprinși în special de scăderea cu 0,2% a PIB-ului Germaniei, un declin cauzat de probleme pe export ale motorului economic european.

Italia a reintrat în recesiune, în timp ce economia franceză stagnează pentru al doilea trimestru consecutiv.

Victor Ponta: România continuă creșterea economică

Economiile mai mici de la perifieria zonei euro - inclusiv Spania și Portugalia - au înregistrat creșteri solide în al doilea trimestru.

Statisticile eliberate de Eurostat acoperă o perioadă anterioară deteriorării relațiilor economice dintre Uniunea Eurpeană și Rusia.

Între timp, Ungaria a stabilit un record, PIB-ul său din al doilea trimestru ucând cu 3,9% față de anul trecut. Bloomberg pune creșterea Ungariei pe seama performanțelor remarcabile ale producției de automobile.

Conform datelor Eurostat, România a intrat în recesiune tehnică, după două trimestre consecutive de contracție economică. Premierul Victor Ponta spune însă că veștile nu sunt îngrijorătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel