Lider separatist anunță faza critică: Vom primi 1.200 de luptători, 30 de tancuri

Un lider al separatiștilor pro-ruși spune că rebelii vor primi în curând echipament militar și trupe temeinic antrenate  în Rusia pentru a sprijini o contraofensivă majoră împotriva forțelor guvernamentale ale Kievului.

Conflictul ce durează de patru luni se apropie de un punct terminus, Kievul și Vestul așteptând cu nervozitate să vadă dacă  Rusia va interveni militar în favoarea rebelilor aflați în corzi în ultimele zile.

Alexander Zakharchenko, premierul așa-numitei Republici Populare a Donețkului, a afirmat că rebelii sunt aproape de a primi peste 150 de vehicule de luptă, inclusiv 30 de tancuri, și 1.200 de luptători care s-au antrenat timp de patru luni în Rusia.

"Ni se alătură în cel mai crucial moment", a spus el într-un clip video filmat vineri, conform Reuters. El nu a specificat de unde mai exact vor veni aceste vehicule.

Declarațiile lui Zakharencko vin după ce, în urmă cu o zi, Ucraina a spus că a distrus parțial o coloană de blindate rusești care a pătruns ilegal pe teritoriul său. Moscova a negat incursiunea militară.

Blindate rusești, distruse. Putin are două opțiuni în Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel